Fordele og ulemper ved kontinuerlig træning

Fordele og ulemper ved kontinuerlig træning

Kontinuerlig træning, også kaldet langsomt afstande (LSD) træning, tager vedholdenhed og tid. Træningen udføres i konstant tempo i meget lange perioder, og stressniveauet opretholdes således, at traineeren forbliver lige under oxygengenniveauet. Modsat af kontinuerlig træning er intervalltræning, som kræver skarpe stigninger og nedsat intensitet i en træning. Både løbende og intervalltræningsteknikker har deres fordele og deres ulemper.

Fordele ved kontinuerlig træning

Kontinuerlig træning kræver normalt ikke tungt udstyr, hvilket betyder, at det er nemmere for atleter og praktikanter at udføre de nødvendige opgaver. Denne form for træning forbedrer også praktikantens aerobic fitness betydeligt, fordi det holder kroppen ved iltgrænsen under træning. Det er godt for hjertet og for åndedrætssystemet, og de fleste øvelser er enkle at replikere og udføre. Kontinuerlig træning kan også hjælpe praktikanter med at tabe sig eller holde sig i form efter en skade.

Ulemper ved kontinuerlig træning

Nogle, der bruger løbende træningsmetoder, finder, at gentagelsen og vedligeholdelsen af ​​aktivitetsniveauer bliver kedeligt over tid. Selvom kontinuerlig træning forbedrer aerobic fitness, gør det meget lidt for anaerob fitness. De, der træner til sport og spil, der kræver sprints og hurtige udbrud af fart, som fodbold og fodbold, har ikke lige så meget udbytte af løbende træning.

Fordele ved Interval Training

På grund af arten af ​​intervalltræning får trainees de kombinerede resultater af anaerob og aerob træning. I modsætning til løbende træning hjælper intervalltræning med at øge atleternes evne til hurtigt at hente og ændre hastigheder. Denne form for træning hjælper med at udvikle både udholdenhed og beslutsomhed blandt praktikanter og er ofte et bedre værktøj for trænere til at måle deres atleteres færdigheder. Som praktikanter fortsætter med intervalltræning, forbedrer deres opsvingstid.

Ulemper ved Interval Training

Interval træning kan tage en alvorlig fysisk vejafgift på organer af praktikanter. Det er meget nemt at overtrainere og stresse kroppen under intervalltræning, og dette kan resultere i trækkede eller revne muskler, ledproblemer, varmeudmattelse og dehydrering. Overtraining symptomer omfatter træthed, tilbagevendende sygdomme som forkølelse, søvnløshed, mangel på appetit og øgede hjertefrekvenser selv under hvile.

Del:
Kommentarer