Fødevarer til lavt blodtryk

Fødevarer til lavt blodtryk

Lavt blodtryk betragtes ikke som alvorligt som højt blodtryk. Et normalt blodtryk er, når læsningen til dit systoliske blodtryk er 120mmHG, og dit diastoliske blodtryk er 80mmHG. Betegnelsen mmHG står for millimeter kviksølv. Alt under disse tal betragtes som lavt. Der er ingen specifik blodtryksaflæsning, der betragtes som farligt lav, da den kan variere med forskellige individer.

Symptomer og bidragende faktorer

Der er specifikke symptomer at se på, da det kan indikere meget lavt blodtryk: Svimmelhed svimmelhed sløret syn kvalme træthed overdreven tørst depression

Nogle bidragende faktorer til lavt blodtryk: medicin hjerteproblemer endokrine problemer

Salt (natrium) og blodtryk

Folk med højt blodtryk sættes ofte på lave saltdieter for at sænke blodtrykket. Hvis dit blodtryk er for lavt, giver det god mening, at at tilføje salt til din kost hjælper med at øge dit blodtryk. Mayo Clinic foreslår at tilføje naturlige former for salt såsom sojasovs eller tørre supper, da de har en stor mængde natrium. Det er bedst at tale med din sundhedsudbyder, før du bliver ambitiøs med saltskakeren eller andre højt natriumholdige fødevarer.

Spis ofte

Det foreslås af Mayo Clinic at spise små måltider i løbet af dagen. Frugter, grøntsager og fedtfattige valg af kød og mælk er gode valg. Det er bedst at begrænse dit indtag af carbs som kartofler, pasta og brød. Årsagen til at spise små måltider er, at blodtrykket ofte stiger efter at have spist.

Frugt og lavt blodtryk

At spise en masse frugt kan hjælpe med at holde dit blodtryk på normale niveauer. Vælg frugter, som du især kan lide, da du er mere tilbøjelig til at få dem til måltider og snacks. Du kan tilføje noget mælk, yoghurt eller is med din frugt, hvilket vil være en ekstra fordel ved normalisering af dit blodtryk.

Væskeindtag

Dagens bedste drik til lavt blodtryk er vand, da det vil medvirke til at holde blodtrykket op og forhindre dehydrering. Dehydrering er en af ​​hovedårsagerne til lavt blodtryk. Det er bedst at begrænse alkoholindtaget, hvis du er diagnosticeret med lavt blodtryk, da det også kan være dehydrering. Koffein vil øge dit blodtryk, men kan forårsage andre medicinske problemer ifølge læger på Mayo Clinic.

Del:
Kommentarer