Fødevarer med en masse østrogen

Fødevarer med en masse østrogen

Estrogen er en klasse af hormoner, som hjælper kroppen med at vokse, vedligeholde og reparere de kvindelige kønsorganer og andre kropsvæv, herunder knoglemasse. Aldring, stress og medicin kan sænke østrogenniveauerne i kroppen.

Et sundt niveau af østrogen varierer afhængigt af alder, der begynder ved ca. 130 pg / ml og stiger til omkring 200 pg / ml for kvinder i deres fødselsår og falder med alderen.

Fødevarer, der er naturligt rige på østrogen, er gavnlige for kvinder at gå igennem overgangsalderen eller opleve en lav sexdrev. Kvinder, der ammer eller har kræft, cyster eller fibroider, bør reducere deres indtagelse af østrogen.

Frugt og grønt

Frugter højt i østrogen omfatter æbler, tomater, papaya, druer, grapefrugter, datoer, kirsebær, rabarber, blommer og granatæbler. Grøntsager såsom kartofler, rødbeder, gulerødder, ærter, peberfrugter, agurker, aubergine, græskar og yams indeholder også østrogen.

bælgplanter

De fleste bælgplanter indeholder østrogen, og især sojabønner er høje i østrogen. Alfalfa, pinto bønner, kikærter og nyrebønner indeholder også østrogen. Tilsvarende indeholder tofu, sojamelk og hummus, som alle er lavet med bønner, østrogen.

Frø

Anisfrø, hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø og valmuefrø er kilder til østrogen.

Korn

Pulser, hvede, humle, havre, ris og byg indeholder østrogen.

Del:
Kommentarer