Fødevarer indeholdende dopamin

Fødevarer indeholdende dopamin

Dopamin er en neurotransmitter, udbredt i hele hjernen og i kroppens nervesystem. Ved at modulere hjerneaktivitet er dopaminens primære funktion at styre bevægelsen, men det spiller også en kritisk rolle i mange kropsfunktioner, herunder omsætning og stimulerende metabolisme. Desuden påvirker dopamin menneskelige følelser, frigivelse af kemikalier som endorfiner for at fremme følelser af fornøjelse, kærlighed og vedhæftning. En dopaminmangel kan føre til en række fysiologiske og psykologiske helbredsproblemer, og mens fødevarer ikke indeholder neurotransmitteren, kan spise rigtigt fremme en stigning i dopaminniveauet i kroppen.

Proteiner

Hjernecellerne, der er ansvarlige for at producere dopamin, kræver aminosyren l-phenylalanin. Derfor vil et øget forbrug af aminosyrer stimulere dopaminproduktionen. Dyreafledte proteinkilder såsom kød, æg og mælk er kendt som "komplette proteiner", da de indeholder alle de essentielle og ikke-essentielle aminosyrer, der kræves af kroppen. Hvedekim er en anden god kilde til phenylalanin.

Frugt og grønt

Spis masser af frugt og grøntsager højt i antioxidanter. Dopamin er let oxideret, så at spise mad, der er rigt på antioxidanter, kan hjælpe med at beskytte dopaminniveauerne mod at blive udtømt. Æbler indeholder quercetin, en antioxidant fundet for at reducere risikoen for neurodegenerative lidelser. Bananer indeholder tyrosin, en aminosyre-neuron bruges til fremstilling af dopamin. Selleri, rødbeder, agurk, sød peber, vandmelon og grønne bladgrøntsager har også dopaminforstærkende egenskaber. Integrativ psykiatri siger mange sundhedspersonale anbefaler at supplere din kost med antioxidanter som vitamin C og vitamin E.

Fed fisk

Fisk som makrel, tun, laks, sardiner og ørred indeholder alle omega-3 fedtsyrer. Disse "gode fedtstoffer" spiller en rolle i reguleringen af ​​mange kropsfunktioner, herunder produktion af neurotransmittere såsom dopamin. I en undersøgelse foretaget af franske forskere viste rotter givet en diæt uden omega-3 fedtsyrer en reduktion af dopaminniveauet i hjernen.

Del:
Kommentarer