Fødevarer, der sænker blodsocker

Fødevarer, der sænker blodsocker

For mennesker med diabetes er balanceret blodsukkerniveau den hellige gral. Når blodsukkerniveauet spiser, skal diabetikere sænke deres blodsukker. Visse fødevarer og krydderier er kendt for deres blodsukkerbalanceringsegenskaber og kan bruges til at forhindre forhøjet blodsukker og sænke blodsukkeret. Den gode nyhed er, at det er nemt at finde disse fødevarer og er nemme at bruge dem.

Betydning

For diabetikere er forbrug af de rigtige former for mad afgørende for et godt helbred. Ofte betyder behovet for at opretholde balanceret blodsukkerniveau, at personen skal gøre livsstilsændringer. Fødevarer er i centrum for disse livsstilsændringer. Person med diabetes skal undgå fødevarer, der er højt i glucose eller sukkerarter, eller fødevarer, som hurtigt konverterer til glukose, hvilket selvfølgelig vil øge blodsukkeret. Blodsukker kontrol er en primær måde at leve et længere og sundere liv på.

Fungere

Fødevarer, der sænker blodsukkerniveauet, bør integreres i en sund kost samt holdes praktisk til tider, når blodsukkeret hæver. De fleste fødevarer, der sænker blodsukkeret, har fedtindhold. Ifølge WebMD reducerer gode fedtstoffer insulinresistens. Når celler er mere følsomme for insulin, falder blodsukkerniveauerne. Visse nødder og avocadoer giver i kraft af deres fedtindhold gode snacks, og fedtet holder sulten i stykker. Andre fødevarer, såsom søde kartofler, kanel, løg og hvidløg er enten højt i fiber, højt antioxidanter eller har egenskaber der regulerer sunde kolesterol. Sund kolesterol er et element i diabetisk sundhed.

Funktioner

Generelt anbefales det at spise en fiber med højt fiberindhold. Spis rå grøntsager og frugter samt frisk frugt og grøntsagssaft. Citroner er en sund tilsætning til måltider. Citroner er rige på C-vitamin, og deres surhed hjælper med at nedsætte andre fødevares glykæmiske indeks. Havre og ris klidkager gør sunde snacks. Komplement med økologisk nødmørk eller ost. Andre fødevarer, der stabiliserer blodsukkeret, er ost, æggeblommer, bær og bryggersgær. Spirulina er højt i protein og kan findes i færdigpakkede drikkeblandinger i sundhedsforretninger.

effekter

Når blodsukker er reguleret, er den samlede effekt sundhed. Men for diabetikere er lavere blodsukker afgørende for livet. Farerne forbundet med diabetes kræver opmærksomhed på kost. Fødevarer, der er rige på fibre, hjælper med at reducere blodsukkerstigninger. Bælgplanter, rodgrøntsager og helkorn er sunde for blodsukker, så længe komplekse kulhydrater reguleres. Proteiner fra grøntsager er den bedste form for protein, så igen er hele korn og bælgfrugter sunde. Proteinrige fødevarer såsom fisk og fedtfattig eller ikke-fed mælk hjælper også med at regulere blodsukker.

Overvejelser

Behovet for personer med type 1 og type 2 diabetes varierer. Type 1 diabetes kræver insulininjektioner. Personer med type 2-diabetes kan have svært ved at smage sød smag. Det er derfor vigtigt for disse mennesker at lære om fødevarer, der er sunde for deres tilstand. Også mennesker med type 2-diabetes behøver ikke at undgå alle sukkerarter. Bordsukker er mindre farligt for blodsukker end en bagt kartoffel eller nogle morgenmadsprodukter. Gulerødder øger blodsukkeret mere end is. Årsagen er, at kulhydrater hurtigt konverteres til glucose. Af denne grund skal alle diabetikere regulere simpelt og komplekst kulhydratindtag såvel som sukker. Altid konsultere en læge, før du foretager diætændringer.

Del:
Kommentarer