Fødevarer, der producerer testosteron

Fødevarer, der producerer testosteron

En mand har en smule østrogen i sin krop, men det er specielt formuleret til at være en mandlig version af hormonet. Der er god østrogen og dårlig østrogen, og en mands krop producerer begge. I sidste ende ønsker mænd ikke at indtage fødevarer, der indeholder østrogenlignende stoffer; I stedet foretrækker de at spise mad rig på indol 3 carbinol eller I3C, som hjælper med at producere testosteronet af mændshormonet.

I3C

I3C får et menneskes kirtelsystem til at stoppe med at lave dårligt østrogen og begynde at lave godt østrogen, som derefter omdannes til testosteron. De fleste grønne, grønne grøntsager (herunder brusselspirer) og cruciferous grøntsager, såsom broccoli og blomkål, indeholder I3C.

Laks vs SHBG

Mænd bør også spise mere laks, da det hjælper med at reducere effekten på SHBG, et kønshormonbindende globulin, der bevæger sig i blodet. Når testosteron kommer i kontakt med SHBG, fjernes det ud af blodbanen. Når du spiser laks, reduceres SHBG til meget lave niveauer.

Zink & Vitamin A

Fødevarer med zink er optimale til at øge testosteronniveauerne. De omfatter brunt ris, ost, bælgfrugter, nødder og frø. Større mængder zink findes i kød, fjerkræ og skaldyr. Vitamin A hjælper også med at øge testosteronniveauet. Det findes i de samme fødevarer, hvor I3C findes og findes også i laks og frugt og grøntsager med rød eller orange farve.

Dos and Don'ts

Mænd bør reducere deres koffeinindtag, da det lukker testosteronproduktionen, mens vitamin B er afgørende for dets produktion. Avocado er en god tilføjelse til en sund kost, da den er rig på vitamin B6. Bananer indeholder B-vitamin riboflavin, men indeholder også bromelain, et enzym, som øger en manns libido. Bromelain findes også i ananas. Laks er endnu en kilde til mange B-vitaminer.

E-vitamin, HDL og kalium

Fødevarer, der er rige på E-vitamin, såsom asparges og aloe vera-juice, bidrager til produktion af testosteron. HDL-kolesterolet i æg er godt for reproduktionssystemet af begge køn. Kalium anbefales stærkt til at hæve testosteronniveauet og kan findes i fødevarer som bananer, svesker, rosiner og avocadoer.

Del:
Kommentarer