Fødevarer, der omdannes til sukkerarter efter at være blevet spist

Fødevarer, der omdannes til sukkerarter efter at være blevet spist

De fleste fødevarer - med undtagelse af højt proteinholdige fødevarer som kylling, kalkun og hvid fisk som torsk og ørred - bliver til sukker efter forbrug. Det glykæmiske indeks, eller GI, viser, hvilke fødevarer der konverteres til sukker efter forbrug. Kig efter fødevarer med lave GI-tal, som bryder langsommere og frigiver glucose gradvist ind i blodbanen, hvilket resulterer i længerevarende energi.

brød

Brød, såsom hvidt brød, nogle hvedebrød, engelske muffins og bagels, har et højt GI-tal, hvilket betyder, at de bliver til sukker ret hurtigt efter at være spist. I stedet vælger helhvede hvede, rug og spire fuld hvede, der har lavere GI tal for længerevarende energi.

Korn

For dem, der spiser korn til morgenmad, vælg klogt. Cornflakes har en GI rating på 81; puffed og flaked; og hurtig eller instant korn har et højt GI indeks. For et lavt GI nummer skal du vælge alternativer som havregryn eller havregryn med et GI af 50or ristet hvede med et GI på ca. 67. Disse korn brydes langsommere og vil give din følelse fuldere i længere tid.

Pasta Produkter

Pastas, som alle kulhydrater, bliver til sukker. Du kan dog være overrasket over at vide, at pastaer er relativt lave på GI-diagrammet. Spaghetti, der er protein beriget, såsom fettuccine, vermicelli og ravioli, har de laveste GI indeksnumre. Den højeste på diagrammet er brun rispasta, som har et GI på 92.

Grøntsager og bønner

Grøntsager og bønner bliver også til sukker, når de spises, men de fleste gør det langsomt, hvilket giver dem et lavt GI indeksnummer. Grøntsager, såsom asparges, broccoli, blomkål, agurk og salat, har et lavt GI på 15. Sød kartofler, nyrebønner, grønne linser, chic ærter og bagt bønner har også lavt antal. Hold øje med brede bønner, pastinetter, bagt kartofler og rødbeder, der har mellemstore og høje GI-tal.

Snacks og frugt

Hvis du snacker i løbet af dagen, så prøv at spise peanøtter, som har et lavt GI på 15, i stedet for pretzels og majschips, som ligger højt på GI-diagrammet. Overvej også sunde frugtjuice, som f.eks. Kirsebær, grapefrugt og æbler, der har lave tal, i stedet for chokoladestænger og chips, som også har lave GI-tal, men er tomme kalorier med lave næringsværdier.

Del:
Kommentarer