Fødevarer, der indeholder leptin

Fødevarer, der indeholder leptin

Leptin er et hormon, der produceres af kroppen, der påvirker kropsvægt og metabolisme. For personer, der forsøger at tabe sig, er det vigtigt, at leptinniveauerne i kroppen forbliver lave. Spise fødevarer, der er rige på omega-3 fedtsyrer, såsom fisk og hørfrø, vil hjælpe med at reducere leptinniveauet. Derudover tyder nyere forskning på, at nogle overvægtige personer ikke naturligt gør leptin, hvilket igen forårsager fedme.

Beskrivelse

Leptin, et hormon, der produceres af kroppen, påvirker metabolisme, reproduktiv funktion og kroppens evne til at regulere vægten. Hvis leptinniveauerne er lave, er fedtstofskiftet højt. På den anden side, hvis indholdet af leptin er højt, er fedtstofskiftet lavt.

Leptin og fedme

Leptin kommunikerer til hjernen, at fedt er på kroppen. Personer, hvis organer ikke producerer leptin, er i fare for fedme, da hjernen mener, at der ikke er noget fedt på kroppen. Dette får den enkelte til at have lyst til at spise mere. Injektioner af leptin i kroppen af ​​disse individer har hjulpet med vægttab.

Fødevarer, der nedsætter Leptin

Kroppen kan ikke forbruge leptin - den skal producere den. Imidlertid kan fødevarer med omega-3 fedtsyrer som hørfrø, hørfrøolie, fiskeolie, torsk, hellefisk, snapper laks, tun og sardiner øge stofskiftet og lavere leptinniveauer i kroppen.

Forskning

Forskere på Mayo Clinic studerede to afrikanske stammers leptinniveauer. En stamme spiste fisk regelmæssigt, og den anden stamme spiste primært grøntsager. Undersøgelsen viste, at stammen, der spiste fisk, havde leptinniveauer, der var fem gange lavere, hvilket tyder på at spise fisk er gavnlig for at sænke leptinniveauerne.

Prøvemåltider

Ikke sikker på, hvordan du kan medtage fisk i dine måltider? Prøv at lave fisk tacos lavet af tun, hellefisk eller torsk med salsa, guacamole, salat og tomater. En anden mulighed er at bage fisk gnides med citron peber og serverer den over ris med en side af asparges.

Del:
Kommentarer