Fødevarer, der indeholder lavt eller intet kalium

Fødevarer, der indeholder lavt eller intet kalium

Kalium er et mineral, der findes i mange forskellige fødevarer. Det hjælper leverfunktionen ordentligt, og det er også en elektrolyt, som er nødvendig i kroppen for at opretholde korrekt celle og organs sundhed. Enkelte personer har dog sundhedsmæssige forhold, hvor det er nødvendigt at begrænse deres indtag af kalium. Disse tilstande kan omfatte hyperkalæmi og Addison's sygdom. Alkoholmisbrug og stofmisbrug giver også høje kaliumniveauer i kroppen. At ændre din diæt til at omfatte lav- eller ikke-kaliumfoder er vigtig for at opretholde en sund livsstil, mens du lever under disse forhold.

frugter

Der er mange frugter, der indeholder lidt kalium for at hjælpe med at opretholde en lav-kalium diæt. Frugter er vigtige, fordi de indeholder essentielle vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Nogle lav-kaliumfrugter omfatter æbler, citroner, blåbær, druer, pærer og ferskner. Disse frugter indeholder mindre end 120 mg kalium pr. 1 kops servering. Følgende frugter indeholder mellem 121 og 150 mg kalium: abrikoser, brombær, jordbær og mandariner. Undgå frugter som bananer, honningdough, mango og kiwi på grund af deres høje kaliumindhold.

grøntsager

Der er en bred vifte af grøntsager til rådighed for nogen på lavt kalium kost, såsom råkål, grønne bønner, gulerødder og endiv. Mange af disse grøntsager har mindre end 125 mg kalium pr. 1 kops servering. Andre vegetabilske kilder til lavt kalium omfatter salat, paprika og endda popcorn. Det er klogt at undgå grøntsager som tomater, svampe, linser, spinat og artiskokker, da mange af disse grøntsager har så meget som 400 mg kalium pr. Portion.

Korn

Korn er afgørende i enhver kost, da de giver kulhydrater, som kroppen har brug for at konvertere til energi. Mange korn og stivelser er også lavt i kalium. Nogle af disse korn omfatter dampet hvid ris, som kun indeholder ca. 30 mg kalium pr. 1/2 kop og brun ris, som indeholder ca. 70 mg pr. 1/2 kop. Kun 1/2-cup al dente 'pasta kan have så meget som 150 mg kalium.

kød

Begræns dit kød og proteinindtag, da de fleste kød indeholder så meget som 150 mg kalium pr. 8-oz. betjener. Undgå dåse kød og andre forarbejdede kød, der er røget, saltet eller syltede. Corned beef er højt i kalium såvel som natrium og er ikke godt for mennesker med højt kaliumniveau i deres kroppe.

Mejeri

Mælkefødevarer med lav kaliumindhold omfatter cheddarost, hytteost og fedtfattig is. En 1-kops servering af hver af disse varer indeholder mindre end 60 mg kalium. Højkaliummælksprodukter, såsom skummet, hel og fedmælk, indeholder alle mere end 300 mg kalium i hver kop. Almindelig yoghurt indeholder også 500 mg pr. Kop.

drikkevarer

En af de mest ignorerede dele af at ændre din kost er at ændre de drikkevarer, du spiser. Når det kommer til at se mængden af ​​kalium du forbruger, er der mange drikkevarer at vælge imellem, der er under 200 mg pr. 1 kops servering. Te og de fleste frugtsaft er rige på ernæring og har også lavt kaliumindhold. Undgå læskedrikke og alkoholholdige drikkevarer. Splurging på en grøn te slushy giver dig kun en ekstra 140 mg kalium til din daglige tillæg på 4.500 mg.

Del:
Kommentarer