Fødevarer, der hjælper med at lette neuropati smerter

Fødevarer, der hjælper med at lette neuropati smerter

Neuropati eller perifer neuropati er en tilstand præget af skade på det perifere nervesystem. Det perifere nervesystem er alt undtagen hjernen og rygmarven (centralnervesystemet), herunder motorens nerver, de sensoriske nerver og de autonome nerver, der styrer automatiske funktioner som fordøjelse og puls. Neuropatiske symptomer kan omfatte brændende og / eller jabbing smerte og følsomhed selv for let berøring. Årsagen til nerveskaden varierer fra skade på diabetes. Dårlig ernæring er en medvirkende årsag i mange tilfælde af neuropati og kan være den eneste årsag til tilstanden. Spise de rigtige fødevarer kan lindre og i nogle tilfælde eliminere symptomerne på perifer neuropati.

Historie

Sammenhængen mellem neuropati og ernæring er så stærk, at udtrykket "vitamin" blev brugt i 1911 til helbredelsesmidlet i en undersøgelse af en form for neuropati. Som R. Andrew Sewell, MD og Lawrence D. Recht, MD relaterer sig til en artikel i eMedicine (opdateret 30. november 2009) helbrede en Dr. Eijkman tilstanden i duer ved at fodre dem risskaller. Risskallerne var rige på tiamin (ellers kendt som vitamin B1), hvilket er hvad mystiske ingredienser blev rechristened fra "vitamin" i 1936.

Teori

Ifølge Sewell og Recht er ernæringsneuropati enten det direkte resultat af vitaminmangel (normalt vitamin B) eller resultatet af metaboliske lidelser, som reducerer kroppens evne til at absorbere næringsstoffer. For eksempel interfererer ethanol med absorptionen af ​​vitamin B1, hvilket er en af ​​grundene til, at alkoholisme kan forårsage perifer neuropati.

Ansøgning

B-vitaminerne omfatter B1 (thiamin), B3 (niacin), B6 ​​(pyridoxin) og B12 (cyanocobalamin). New York Times Health Guide anbefaler berigede brød, korn, pasta, fuldkorn, magert kød, fisk, tørrede bønner, ærter og sojabønner som de bedste kilder til B1. Hvedekim er den foretrukne helkilde kilde, og magert svinekød den bedste kødkilde.

For B3 mangel, spis oksekød, svinekød, kylling og gærprodukter. Lever, nyre, mælk og fisk er rig på B12. For B6 spiser du masser af fuldkornsprodukter, lever, grøntsager og muskelkød (oksekød, svinekød, fugle og fisk). Vær dog forsigtig med B6 fødevarer. Ifølge Sewell og Recht forårsager langvarigt overdreven B6-forbrug faktisk sensorisk neuropati.

Andre fødevarer

Pantotensyre (B5) mangel er sjælden, ifølge Sewell og Recht, men den har været forbundet med neuropatiens brændende fodsyndrom. Gær, lever og æg er de bedste kilder, ifølge Vitamins Diary. E-vitamin, der også er afgørende for nervesundheden ifølge Mayo Clinic, findes i nødder, frø, vegetabilske olier, grønne grøntsager og beriget korn, siger National Institutes of Health Office for kosttilskud.

Forebyggelse / Solution

Korrekt ernæring er afgørende for nervesundhed. Hvis din neuropati smerte er relateret til ernæringsmæssige mangler, skal du kontakte din læge om at designe et individuel sundt spiseprogram, der vil hjælpe din tilstand.

Del:
Kommentarer