Fødevarer at spise, der er gode til urinvejsinfektioner

Fødevarer at spise, der er gode til urinvejsinfektioner

Urinvejsinfektioner er typisk forbundet med symptomer på hævelse, smerte, behovet for at urinere ofte eller fornemmelser af brænding under urinering. Urinvejsinfektioner kan skyldes en række faktorer, herunder graviditet, langvarig brug af antibiotika, diabetes, p-piller og tumorer i urinvejen. Korrekt forebyggelse af urinvejsinfektioner starter typisk med ordentlig kost og livsstilsændringer.

Mad at spise

Prøv at spise mad højt i antioxidanter, såsom blåbær, tranebær, kirsebær og tomater. Usødet tranebærsaft i særdeleshed har været kendt for at forhindre forekomsten af ​​urinvejsinfektioner, fordi det hjælper med at forhindre bakterier i at klæbe til blærvæggen. Grøntsager som squash og paprika indeholder også høje niveauer af antioxidanter og bør konsumeres regelmæssigt.

Fødevarer med højt indhold af fiber bør indarbejdes i din kost. Eksempler på fødevarer med højt indhold af fiber omfatter bønner, kartofler, havre, yams og psylliumfrø.

Prøv at lave mad med olivenolie og vegetabilsk olie i stedet for smør. Dette vil reducere mængden af ​​mættede og transfedtstoffer du forbruger dagligt. Derudover forsøger du at forbruge høje niveauer af omega-3 olier. Disse findes i flere fisk, såsom laks.

Kosttilskud

Kosttilskud i te kan medvirke til at mindske dine chancer for at udvikle en urinvejsinfektion. Brug en tepose eller ca. 1 tsk. af grønne blade pr. 1 kop kogende vand. Andre ekstrakter af sådan katteklo, grapefrugtfrø, reishi-svampe, relora, buchu og mælketårn er fremragende kampanter af urinvejsinfektioner, når de tages i te eller i pilleform. Multivitaminer indeholdende zink, magnesium, calcium og selen er tilrådelige og bør tages sammen med måltider.

Advarsel

Undgå fødevarer, der virker som potentielle allergener. Disse omfatter majs, gluten, hvede, pasta, sukker og fødevarer indeholdende tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Undgå koffeinholdige drikkevarer og stimulerende stoffer som kaffe, alkohol og tobak. Stol ikke udelukkende på kost for at forhindre eller behandle urinvejsinfektioner. Hvis du udvikler en urinvejsinfektion, skal du tale med en læge for at bestemme det nøjagtige handlingsforløb eller den nødvendige kost.

For at en bestemt diæt skal være effektiv, bør den suppleres med konsekvent motion og vandindtag. Prøv at drikke seks til otte glas filtreret vand om dagen (over 2 liter). Prøv at udøve, selv mildt, i mindst 30 minutter hver dag.

Del:
Kommentarer