Fjernelse af kirurgisk jod fra hud

Fjernelse af kirurgisk jod fra hud

Som hudsterilisator prædikerer sugisk iod et område til operation og eliminerer bakterier for det sikreste og bedst mulige resultat. Der er dog en stor ulempe for stoffet: det pletter din hud. Og selvom dette kan virke mindre, kan det være en gener.

Hvorfor bruges kirurgisk jod?

Kirurgisk jod bruges primært til at forberede et område af din hud til kirurgi. Dette hjælper med at forhindre infektioner og dårlig helbredelse efter en given procedure. Aktuel jod bruges også til at behandle udskæringer og skraber i et forsøg på at forhindre infektion og helbredelse af hjælpen.

Hvad iod gør til huden

Jod er en nødvendighed i den kirurgiske verden, men det har sine ulemper. For eksempel lider nogle mennesker af en alvorlig reaktion på stoffet. Dette kan vise sig som brændende, kløe eller generel irritation. Dette er dog relativt sjældent. For de fleste er deres største klage over kirurgisk jod hvor dramatisk det pletter deres hud. Nogle mennesker sidder fast i uger med ravfarvede pletter på det kirurgiske sted.

SĂĄdan fjerner du jod fra huden

For det meste vaskes jod huden med ren gammel sæbe og vand. Det vil dog kun ske gradvis i løbet af flere uger. For at fremskynde denne proces kan du bruge alkohol. Du skal blot suge en bomuldsstuds eller en ball i alkohol og gnide den på det farvede område. Pletten bør løftes op med det samme. Pas på at undgå at få alkoholen på snitstedet, da det kan medføre alvorlig stikkende, brændende og irritation.

Del:
Kommentarer