Fem fysiske komponenter af aerobic

Fem fysiske komponenter af aerobic

Aerobic øvelser er øvelser, der øger din puls og oxygenerer din krop. Aerob aktiviteter, som at gå, svømme og danse, kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt og leve et længere og sundere liv. At forstå aerobicens komponenter og hvordan de virker kan hjælpe dig med at gøre din træning den mest effektive for maksimale resultater.

Opvarmning

Ved at hoppe lige ind i en træning, løber du risikoen for skade. Start altid din aerobic træning med langsomt stabile bevægelser for at varme dine muskler op og lette din krop i hovedøvelsen. Opvarmningsfasen i din træning skal vare omkring fem til ti minutter og bør være en langsommere, mere blid version af den fulde øvelse, du vil udføre. En let opvarmning, hvis du kører, er at bare gå eller jog langsomt.

Frekvens

Hvor ofte udøver du spørgsmål. De fleste eksperter er enige om, at så lidt som tre dages aerobic træning hver uge gavner dit helbred, men du må muligvis øve mere afhængigt af dine specifikke mål. For at sænke kolesteroltalet anbefaler Mayo Clinic 30 minutters aerob aktivitet på fem dage om ugen. På den anden side kan overtraining være skadelig. Tag mindst en dag i ugen for hvile og genopretning. Hvis du ikke er sikker, skal du tale med din læge eller træner for at afgøre, hvad dine specifikke behov er.

Intensitet

Intensitet måler hvor svært du arbejder. Intensitet spænder fra en rolig tilstand til at arbejde med din maksimale kapacitet - når det er umuligt for dig at arbejde hårdere. Træn i moderat intensitet, som ligger midt i skalaen for at minimere risikoen for skade og holde dig motiveret. Din aerobic træning kan være i en enkelt intensitet for hele varigheden, eller du kan skifte mellem lav til moderat intensitet øvelse med udbrud med maksimal intensitet, som er kendt som interval træning.

Udholdenhed

Udholdenhed er evnen til at træne i moderat til høj intensitet i længere tid. Aerob udholdenhed opbygges over tid. Hvis du har arbejdet i årevis, vil du være i stand til at udøve en højere intensitet og i længere tid end nogen, der er ny til motion. Aerob udholdenhed er gavnlig for styrken af ​​dit hjerte og lungerne, da de tager mere ilt til rådighed for at understøtte dit aktivitetsniveau, hvilket gør dine hverdags opgaver, som at klatre trapper lettere.

Køl ned

Modsat af opvarmningen er nedkølingen efter din hovedøvelse. Du skal give din krop en chance for at bogstaveligt talt køle ned dine muskler fra den varme, du genererede under din træning for at undgå risiko for skade. Ligesom opvarmningen vil du udføre den samme øvelse, men i et langsommere tempo eller en intensitet i fem til 10 minutter, før du strækker musklerne du brugte under øvelsen.

Del:
Kommentarer