Fase fire kræft livsforventning

Fase fire kræft livsforventning

Når nogen er diagnosticeret med kræft af nogen art, giver lægen sædvanligvis et numerisk scenenummer. Trin 1 er den mindst invasive type kræft og anses generelt for at være et tidligt stadium. Derfor er fase 4 lige det modsatte, der normalt beskriver kræftformer, der er ret invasive eller fremskredet. Derfor er fase 4 kræft generelt diskuteret i forbindelse med forventede livsforventning spørgsmål.

Laveste fase 4 kræftforventning efter type

I en undersøgelse udført af U.S. Seer Programmet med titlen "Cancer Survival

Blandt voksne "blev alle kræftformer sammenlignet med at se, hvem der havde de laveste fem års forventede levetid, når de nåede stadium 4-status. Pancreascancer havde den laveste femårs levetidshastighed, en kun 4,4 overlevelsesprocent. 7,2 procent var mesotheliom Levercancer havde den tredje laveste forventede levetid (10,2 procent) efterfulgt af esophagus cancer med en 13,8 procent fem års forventet levetid. Stig 4 kræftforløb er dramatisk lav i disse typer af kræftformer.

Højeste fase 4 kræftforventning efter type

Stage 4 testerer kræft havde den højeste femårige overlevelsesrate (95,5 procent) i ovennævnte undersøgelse. Stage 4 skjoldbruskkirtlen hos 93,9 procent kom på næsthøjeste i forventet levetid, og både stadium 4-lip og endokrine kræft bundet til tredjeplads med en 91 procent overlevelsesrate. Heldigvis for patienter med disse typer af kræft, er fase 4 kræft forventet levetid rimelig optimistisk.

Højeste forventede levetid for fase 4 Cancers efter race

Hvide, med en sats på 95,8 procent, havde den højeste femårige kræftforventede levetid registreret. Blacks kom i anden med en overlevelsesrate score på 94,7 procent for fase 4 ikke-epithelial hudkræft. Og tredjepladsen gik til asiater med en 94,0 procent femårig overlevelsesrate for fase 4 skjoldbruskkræft. Denne undersøgelse indeholdt imidlertid ikke data fra andre løb; Derfor er disse trin 4 kræftstatistikker udelukkende baseret på de repræsenterede løb.

Laveste forventningsfrekvens for fase 4 Cancers efter race

Stig 4 kræft med den laveste cancer forventede levetid for alle tre løb repræsenteret i U.S. SEER Program Study var bukspyttkjertelkræft (med hvide på 4,4 procent, svarte på 4,4 procent og asiater på 4,8 procent).

Betydning

Surveillance, Epidemiology, og End Results (SEER) er et program af NCI (National Cancer Institute). Denne undersøgelse om kræftlivets forventede levetid for femårige overlevelsesrate for stadium 4 kræft blev produceret ud fra data om cancers diagnosticeret mellem 1988 og 2001. Det bestod af voksne 20 år og ældre (med undtagelse af leukæmi, lymfom og placentakræft, som omfattede personer i yngre alder).

Den samlede stigning i antallet af kræftforløb i fase 4 var højest for hvide patienter, med en femårig overlevelsesrate på 65 procent og mindst for asiater, med 54 procent. Overraskende var de fire mest overvejende diagnosticerede stadium 4-cancer i den periode (lunge / bronchiale, bryst, tyktarm / rektum og prostata) ikke afspejlet i de højeste eller laveste femårs overlevelsesrate.

Del:
Kommentarer