Farligt højt TSH niveau

Farligt højt TSH niveau

En TSH (Thyroid Stimulating Hormone) test udføres for at kontrollere for skjoldbruskkirtlen fejlfunktioner. Hypothalamus frigiver TRH (Thyrotopin Release Hormone). TRH genererer derefter hypofysen for at frigive TSH. Triiodothyronin (T3) og thyroxin (T4) produceres af skjoldbruskkirtlen, når TSH initierer deres frigivelse. Både en underaktiv og overaktiv skjoldbruskkirtlen kan forårsage en lang række sundhedsproblemer.

TSH

TSH (Thyroid Stimulating Hormone) er et hormon produceret af hypofysen, og ikke af skjoldbruskkirtlen som det kan synes. Formålet med TSH er at stimulere skjoldbruskkirtlen til at producere mere skjoldbruskkirtelhormon. Høje TSH-niveauer indikerer typisk, at kroppen ikke modtager nok skjoldbruskkirtelhormon. Et lavt TSH niveau indikerer at kroppen modtager for meget thyreoideahormon. Testning af T4, fri T3 (triiodothyronin) og thyreoideantistoffer kan også udføres for at sikre, at problemet ligger inden for selve skjoldbruskkirtlen og ikke i hypothalamus eller hypofysen.

Prøverne udføres ved at tegne blod fra patienten, når den bestilles af en læge. Det ordnes normalt, når lægen føler, at patienten kan have en af ​​to tilstande, hypothyroidisme eller hypertyreose. De udføres også rutinemæssigt for personer, der allerede er diagnosticeret med en af ​​de to betingelser.

TSH niveauer

Det normale interval for TSH-niveau er 0,4 til 4,0 mlU / L (milli-internationale enheder pr. Liter). Personer uden symptomer eller tegn på en unormalt fungerende skjoldbruskkirtlen kan have et TSH-niveau på 2,0 mlU / L og T4 (thyroxin) niveauer, der stadig er i risiko for at udvikle hypothyroidisme i fremtiden.

Hypothyroidisme

Hypothyroidisme opstår, når skjoldbrusken fungerer under normale niveauer og kaldes ofte som en underaktiv skjoldbruskkirtel. Et lavt niveau af TSH og højt niveau af T4 (Thyroxin) indikerer hypothyroidisme. Mayo Clinic udtaler, at hypothyroidisme er mere almindelig hos kvinder, især hos kvinder over 50 år. Kemiske reaktioner er ked af hypothyroidisme.

I de tidlige stadier af hypothyroidisme er det ikke ualmindeligt at have ringe eller ingen symptomer, men ledsmerter, fedme, hjertesygdom og infertilitet kan forekomme senere. Hypothyroidisme kan kontrolleres ved den korrekte dosering af syntetisk thyroidhormon.

hyperthyreoidisme

Hyperthyreoidisme, også kendt som overaktiv skjoldbruskkirtlen, opstår, når T4 niveauer overproduceres af skjoldbruskkirtlen, mens TSH enten er ekstremt lav eller ikke-eksisterende. En accelereret metabolisme er et tegn på en overaktiv skjoldbruskkirtlen, der får en til at føle sig irritabel, pludselige og hurtige vægttab, hurtig eller uregelmæssig puls, sved og nervøsitet er andre symptomer. Der findes flere metoder til behandling af hyperthyroidisme, fra anti-thyroid medicin til radioaktivt iod, hvilket hjælper med at nedsætte den hastighed, hvormed skjoldbruskkirtlen producerer T4.

Komplikationer af høje TSH-niveauer

Hvis det ikke behandles uændret, kan et højt TSH-niveau føre til en række større problemer. Hashimotos thyroiditis opstår, når immunsystemet angriber skjoldbruskkirtlen. En goiter opstår, når skjoldbruskkirtlen efterlades ubehandlet og fortsætter med at forstørre og falder typisk sammen med Hashimotos thyreoideitis.

Myxedema koma, selvom det er overordentligt atypisk, kan også forekomme, når skjoldbruskkirtlen efterlades ubehandlet. Ufrugtbarhed, øget risiko eller hjertesygdom og fødselsdefekter er andre komplikationer, der kan opstå, når høje TSH niveauer forbliver udiagnostiseret.

Del:
Kommentarer