Farerne ved Hydroxycitric Acid

Farerne ved Hydroxycitric Acid

Hydroxycitronsyre, der kommer fra Garcinia cambogia frugt, sælges ofte som et vægttab supplement. Selve frugten bruges som krydderi i sydøstasiatiske retter, såsom karry. I renset tilskudsform kan hydroxycitrinsyre forårsage nogle bivirkninger, så kontakt din læge, før du føjer det til din daglige behandling.

Mulighed for svage bivirkninger

Fra oktober 2013 havde der ikke været mange undersøgelser af bivirkningerne af hydroxysyre, ifølge eMedTVs hjemmeside. De vigtigste bivirkninger nævnt var hovedpine, kvalme, mavesmerter, svimmelhed og tør mund. I de fleste studier var bivirkninger ikke mere almindelige hos de mennesker, der tog HCA, end hos dem, der tog placebo, ifølge en anmeldelseartikel, der blev offentliggjort i Journal of Obesity i 2011. Dog oplyste forfatterne, at i en undersøgelse dobbelt så mange mennesker i HCA-gruppen oplevede disse milde bivirkninger som i kontrolgruppen.

Mulighed for alvorlige bivirkninger

Selv om de små undersøgelser om de potentielle fordele ved HCA ikke har vist nogen alvorlige bivirkninger, kan der være risiko for disse. Et populært supplement, der indeholder HCA, blev tilbagekaldt i 2009 på grund af rapporter om en række alvorlige bivirkninger, herunder anfald, hjerteproblemer, 23 rapporter om leverproblemer og en død hos personer, der tog tilskuddet. Drugs bemærker potentialet for leverskader med HCA, men fastslår, at en dosis på 233 gange det anbefalede beløb kan være nødvendigt for at dette kan opstå.

Kosttype pĂĄvirker effektiviteten

Den type diæt du følger kan påvirke, hvor godt HCA virker. For eksempel kan fiberbaserede kostvaner begrænse dets absorption og gøre det mindre effektivt. Den største fordel ved HCA kan være at kompensere for nogle af de negative virkninger af en sukkerfattig diæt, forklarer webstedet for University of Michigan Health System.

Andre mulige overvejelser

Der er altid et potentiale for allergiske reaktioner med kosttilskud. Hvis du har svært ved at trække vejret, kløe, udslæt, nældefeber eller hævelse af mund eller hals, skal du straks læge læge, da du måske har en allergisk reaktion. Personer, der tager insulin eller orale medicin til diabetes, bør være forsigtige med HCA, da det kan sænke blodsukkerniveauet. Enhver, der har hjerteproblemer eller højt blodtryk, bør kontakte en læge, inden han tager HCA. Unge børn, gravide og mennesker med nyre- eller leversygdom bør undgå at tage HCA, ifølge NYU Langone Medical Center, da sikre doser for disse grupper ikke er blevet godt undersøgt.

Del:
Kommentarer