Farer ved Benecol

Farer ved Benecol

Benecol er et spredbart margarineprodukt, der lover at sænke kolesterolet, når det anvendes 2-3 gange daglig; det virker gennem anvendelse af forbindelser kaldet phytostanol estere findes i fyrretræer, soja og andre planter.

Den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration (FDA) har godkendt påstanden om, at 1,4 gram dagligt phytostanolestere kan blokere absorptionen af ​​kost kolesterol og derved sænke blodkolesterolniveauet. Det skal bemærkes, at selv om kortfristede undersøgelser har vist, at Benecol ikke har nogen væsentlige farer, er der ikke gennemført længerevarende undersøgelser, da dette er et relativt nyt produkt.

Benecol koster typisk to til fem gange sĂĄ meget som almindelig margarine.

Delvis hydrogeneret sojabønneolie

Ifølge Mayo Clinic er transfedtstoffer - også kendt som delvis hydrogenerede olier - de værste slags fedtstoffer, fordi de hæver dit dårlige (LDL) kolesterol og sænker dit gode (HDL) kolesterol. Dette fører til en øget risiko for hjertesygdomme, som er den første dræber af både mænd og kvinder.

Benecol indeholder delvist hydrogeneret sojabønneolie. Skønt de skadelige virkninger af det kan afbrydes af phytostanolesterne, vil mange næringseksperter råde over forbrug af eventuelle transfedtstoffer, især dem i forarbejdede fødevarer som margarine.

Diarré

Mayo Clinic opregner diarré som en potentiel bivirkning af Benecol. Selvom det ikke er normalt farligt, kan det medføre stor ubehag.

Betakaroten Reduktion

En anden bivirkning, der er observeret med Benecol, er en reduktion på 10 til 20 procent i beta-carotinniveauer. Betakarotin omdannes i kroppen til vitamin A, som er et vigtigt næringsstof, der beskytter mod kræft, hjertesygdom og mange andre sundhedsmæssige problemer.

Del:
Kommentarer