Fare for at tage glutamin og glucosamin sammen

Fare for at tage glutamin og glucosamin sammen

Glutamin og glucosamin kan have lignende lydende navne, men disse to meget forskellige forbindelser, der kan købes over-the-counter som kosttilskud. Der er heller ikke blevet evalueret af Food and Drug Administration (FDA), da FDA ikke strengt regulerer kosttilskud. Men omfattende forskning har belyst den rolle, som disse stoffer spiller i menneskekroppen.

glutamin

Ifølge University of Maryland Medical Center er glutamin "den mest almindelige aminosyre (proteinbyggesten) i kroppen."

Glucosamin

Glucosamin er en naturlig forbindelse, der findes i normalt brusk og synovial (joint) væske, siger Mayo Clinic.

Anvendelse af glutamin

Glutamin fjern ammoniak fra kroppen. Det hjælper også med at opretholde immun-, hjerne- og fordøjelsesfunktionen. Glutamin kosttilskud hjælper med at støtte immunsystemet, reducere infektion og forbedre intestinal absorption af næringsstoffer.

Anvendelse af glucosamin

Da glucosamin findes naturligt i brusk og væske af leddene, bruges den til behandling af slidgigt, især i knæet. Slidgigt er resultatet af nedbrydning og tab af brusk i leddene.

Interaktion mellem glutamin og glucosamin

Fordi glutamin og glucosamin er sådanne forskellige forbindelser og har så forskellige anvendelser i kroppen, er der intet tegn på, at de er tilbøjelige til farlige interaktioner. Ikke desto mindre konsultere en læge, før du begynder et nyt kosttilskud.

Del:
Kommentarer