Fakta om tysk fodbold

Fakta om tysk fodbold

Kort efter sin oprindelse i England i 1863 hoppede fodbold den engelske kanal til alle de kontinentale Europas nationer. I Tyskland tog "fussball" sig hurtigt, og i 1920'erne blev den bedømt som landets mest populære sport. I 2014 sidder de tyske mænds landshold oven på FIFA's verdensrangering med kvinderne i nr. 2 stedet bag USA. Både høje og yderst tekniske, men alligevel væskekampe kan tælles på verdensmesterskabet for at udfordre for topspots eller Kom meget tæt på.

Verdensmesterskaberne

Tysklands mænd snagged deres fjerde VM-mesterskab i 2014 med tidligere sejre i 1954, 1974 og 1990. Holdet har også afsluttet andet i fire ekstra verdensmesterskaber ud af i alt 18 udseende, som ved udgivelsestidspunktet, hvilket gjorde Tyskland til toppen hold i samlede optrædener, otte, i VM-finalen. I 2014 slagtede Tyskland Brasilien, værtslandet, 7 til 1 i semifinalen, på vej til at sende Argentina i finalen, 1 til 0. De tyske kvinder vandt Women's World Cup, der blev afholdt seks gange efter offentliggørelsestiden, i 2003 og 2007, og kom i anden i 1995.

Berømte mandlige spillere

Franz Beckenbauer, en fejemaskine til Bayern München, tops alle lister over stjernespillere for hans defensive dygtighed og hans vinder som både en spiller og manager i VM. Målmand Oliver Kahn, også med Bayern, var en del af otte tyske Bundesliga-mesterskaber og en kæmpe tilstedeværelse på verdensmesterskabet i 2002, idet han holdt en udtømt "Mannschaft", som holdet er kendt af hjemmefans. Miroslav Klose besidder Tysklands scoringsrekord i international konkurrence med 71 mål, bestående af Gerd Muller's 68. Ageless-dynamo Lothar Matthaus tog kudos som en verdensmester, og spillede i fem verdensmesterskaber. Center frem Jurgen Klinsmann, der spillede med Matthaus i Inter Milan, fandt også målet for Tysklands mænd i Italien i 1990; i 2011 blev klinsmann den amerikanske mænds træner.

Top Female Players

Tysklands kvinde er berømt for stærke målmænd, herunder Nadine Angerer og Silke Rottenberg. Forrest er angriber Birgit Prinz blevet stemt til FIFA Women's World Player of the Year tre gange. Hun slog hjem 128 mål i 214 nationale hold optrædener. Udover deres to verdensmesterskabs sejre har de tyske kvinder også otte europæiske mesterskaber som på tidspunktet for offentliggørelsen.

Nationale ligaer

Tysklands Bundesliga dannede i 1963 de 18 bedste professionelle hold, herunder Bayer 04 Leverkusen, Bayern München, VfL Wolfsburg, FC Augsburg og FC Schalke. En anden 12 hold består af kvinders Bundesliga. To niveauer af professionelle mænds hold på mindre markeder, "2. Bundesliga "- anden division - og" 3. Liga "- den tredje division - fuldføre pro ligaerne.

Del:
Kommentarer