Fakta om sportsudsendelser

Fakta om sportsudsendelser

Sport af næsten alle slags er populær over hele verden, og en del af grunden til, at de er så populære, er, at de kan udsendes til bred publikum på tv og radio. Mens mange siger, at intet slår til en live-begivenhed, har sport på tv og radio den ekstra fordel at inkludere play-by-play-kommentarer for at hjælpe seerne følge handlingen. Sportsudsendelser er meget mere end blot at vise et spil på tv for alle de mennesker, der ikke kan se det, og på mange måder kan det være lige så interessant som sporten selv.

Tidlig Sports Radio Broadcasting

De første sportsudsendelser var over radioen, selv om beskrivelser af sportsbegivenheder blev sendt via telegrafiske meddelelser så langt tilbage som i 1890'erne. Den første sportsbegivenhed, der blev udsendt over radioen, var en boksekamp mellem Johnny Dundee og Johnny Ray den 11. april 1921. Første gang en live-kommentar fra et baseballspil blev udsendt over radioen var den 5. august 1921. Begge sportslige Begivenheder blev udsendt på KDKA i Pittsburgh, Pa. Det første fodboldkamp blev udsendt den 8. oktober 1921. Hockey-spil begyndte at blive udsendt over radioen i Canada i 1923.

Advent of Sports Television Broadcasting

Sportsbegivenheder begyndte at blive udsendt på tv i 1939. Det første baseballspil, der blev udsendt på tv, var et college-spil den 17. maj 1939. Amerika ville se sit første fodboldkamp på tv den 30. september 1939 og dets første NFL-spil i oktober 22, 1939. Spillet blev udsendt af NBC. Eksklusive NFL-udsendelsesrettigheder blev en stor prioritet efter 1958-mesterskabet mellem New York Giants og Baltimore Colts, som er blevet kendt som "The Greatest Game Ever Played." Professionel fodbold er siden blevet et af de største briller i tv-sport.

Kvinder i Sports Broadcasting

Selvom sport generelt og sportsudsendelser i særdeleshed er blevet betragtet som domæner for mænd, har mange kvinder lavet deres navn som sportscaster. En af de tidligste kvindelige sports-tv-selskaber var fru Harry Johnson (hendes fornavn virker tabt for historien), annoncøren for Central States Broadcasting i Omaha, Neb. Hun gav farvekommentarer under hendes mands udsendelser. Kvinden, der blev anset for at være den første play-by-play-annoncør, var Jane Chastain, der startede sin radio-karriere i 1960'erne. Andre kvindelige sportscastere omfatter Donna De Varona, Jeannie Morris, Phyllis George og Lesley Visser.

Bliver en sportsudbyder

Broadcasting en sportsbegivenhed ser absolut ud til at være sjovt for sportsfans overalt, men at blive sportsudbyder er ikke en nem opgave. Næsten alle radio- og tv-selskaber har fireårige bacheloruddannelser i radio og har brugt adskillige år på postniveau som journalister, produktionsassistenter og udstyrsoperatører. Som med enhver karriere, der er værd at forfølge, bliver det en vanskelig opgave at blive sportsudbyder. For den der er interesseret i sportsjournalistik, kan det helt sikkert være givende.

Del:
Kommentarer