Expectorant Vs. dekongestant

Expectorant Vs. dekongestant

Hvis du føler dig overvældet, som du står foran det enorme udvalg af hoste- og kold medicin i dit lokale apotek, er du ikke alene. Det er svært at vælge imellem de mange forskellige typer medicin og lange kemiske navne, især hvis du er syg eller skal foretage valg for dit barn. En bedre forståelse af to af de mest almindelige typer af medicin vil hjælpe med at fjerne nogle af de hårde valg.

ekspektorerende

En ekspektorant er enhver medicin, der forårsager slim og slem at komme op fra lungerne, bronchi og luftrør. Expectorants kaldes også mucolytiske midler. Et almindeligt anvendt eksplosionsmiddel er guaifenesin, som er tilgængeligt over-the-counter eller ved recept og kan tages i kapsel, tablet eller flydende form.

decongestants

Decongestants er stoffer, der krymper hævede membraner i næsen, hvilket gør det lettere at trække vejret. De kan tages oralt eller sprøjtes i næsen, men næsesprayerne må ikke bruges i mere end fem dage uden at konsultere en læge. Brug af en næsespray i mere end fem dage forårsager en rebound effekt, hvilket betyder, at dine symptomer faktisk bliver værre, når du holder op med at bruge sprayen. Decongestant øjendråber er også tilgængelige for at lindre kløende øjne.

Handling

Expectorants arbejder ved at bryde bindingerne mellem mucoproteiner, der skaber tykkelsen eller viskositeten af ​​slim i lungerne. Dette hjælper med at øge slimflowet og gør det lettere at fjerne fra kroppen gennem hoste. Decongestants virker ved at forårsage blodkarrene i næsen og bihulerne. Denne handling reducerer betændelse og slimdannelse.

Faktorer

Nøglen er at målrette mod dine specifikke symptomer og købe kun medicin til disse symptomer snarere end en "one size fits all" medicin, der behandler alt. Hvis du har en produktiv hoste, hvilket betyder, at der kommer noget slim op under hosten, eller hvis du har trængsel i brystet, så hjælper det med en slimhinde. Hvis du har en tøs næse, så overvej en decongestant. Men en løbende kløende næse uden overbelastning vil ikke blive hjulpet af en decongestant.

Hvis dine symptomer ikke er alvorlige nok til at forstyrre søvn eller daglig funktion, overveje at springe på medicin og i stedet vælge gammeldags væsker, kylling noodle suppe og ekstra hvile. Du skal ikke bekymre dig om brandnavne eller endda det aktive navn på de aktive ingredienser. Gør det lettere ved blot at være opmærksom på de vigtigste kategorier af ingredienser (fx ekspektorant, decongestant, antihistamin og hostehæmmende), der er anført på forsiden. Du kan bruge mere end én medicin, så længe kategorierne af ingredienser ikke overlapper hinanden.

Advarsler

Hvis du har højt blodtryk, bør du ikke bruge en decongestant uden først at konsultere en læge. Hvis den medicin du vælger også omfatter en smertestillende middel som acetaminophen, tag ikke mere af smertestillende eller du risikerer at overskride den maksimale dosis.

Del:
Kommentarer