Et mosquito bidters trin

Et mosquito bidters trin

Myg er små, winged insekter og der er mange forskellige arter. Kvindelige mosquitoes bidder dyr og mennesker, fordi de har brug for blod til udvikling af deres æg. Mosquito bites er normalt harmløse, men der er risiko for at fange en myg-overført infektion som malaria i nogle dele af verden. Desuden kan myg kan inficere dine husdyr med hjerteorm. Hjælp med at forhindre mygebetid ved at bære insektmiddel, der indeholder DEET, picaridin eller citron eucalyptus, og hold din hud dækket med lange ærmer og bukser, når du besøger områder, du sandsynligvis bliver bidt.

Mosquito Bites

En myg har en specielt tilpasset munddel, kaldet en proboscis, som gør det muligt at suge blod. Det injicerer også spyt i din hud, som tynder blodet og gør det lettere at drikke. Myg finder en passende person til at bide ved at detektere kuldioxid i udåndet luft og kemikalierne i sved. Du kan have større risiko for at blive bidt, hvis du er mand, har type O-blod, er overvægtige eller har mørke tøj i henhold til Mayo Clinic.

Rødme og hævelse

En rød kløende, irriterende klump, kendt som en papule, udvikler sig ofte på stedet for en mygebit. Dette skyldes en allergisk reaktion på myggenes spyt. Du kan også bemærke et lille hul i klumpen, hvor myggen biter dig. Hævelsen varer normalt i et par timer og bliver bedre alene. Nogle mennesker er mere følsomme over for mygbid og oplever stærkere reaktioner end andre. Området omkring en mygebit kan blive betændt og fyldt med væske - det kaldes en weal og kan vare i et par dage, siger NHS Choices. Myggenbid kan normalt behandles hjemme og kræver ikke lægehjælp.

Behandling

Vask en myg bid med sæbe og vand, så snart du bemærker, at du er blevet bidt - dette reducerer risikoen for infektion. Calamine lotion, heksehasel eller andre over-the-counter anti-itch perparations bidrage til at stoppe kløen. At sætte en ispakning eller kold komprimering på biden kan også lindre kløen og reducere hævelsen. Rids aldrig en mygebid - dette kan gøre kløen værre og kan forårsage infektion.

Infektion

Myggenbid kan lejlighedsvis blive smittet og kan kræve behandling med antibiotika. Infektion kan skyldes bakterier, der bæres af myggen eller fra at skrabe en mygebid. Symptomer på infektion omfatter svær hævelse eller smerte omkring biden, pus kommer fra bidden eller hævede kirtler. Kontakt en læge, hvis du har mistanke om, at du har en inficeret mygebid.

Allergiske reaktioner

Alvorlige allergiske reaktioner på mygebid, kendt som anafylaksi, er meget sjældne, men kræver hurtig medicinsk behandling, siger KidsHealth. Symptomer kan omfatte svær hævelse, blødende udslæt, sygdom, svimmelhed, vejrtrækningsbesvær eller hvæsen. Allergiske reaktioner er normalt forbundet med insektstik i stedet for bid.

Del:
Kommentarer