Esophageal Erosion Symptomer

Esophageal Erosion Symptomer

Esophageal erosion er en medicinsk term for at specificere slitage på spiserøret, røret i halsen, der fører fra munden til maven. I de fleste tilfælde er denne tilstand forårsaget af fordøjelsesproblemer, hvoraf de mest almindelige er GERD eller gastroøsofageal reflukssygdom. Denne sygdom forårsager mavesyrer at bakke op i spiserøret, fordi sphincteren eller klappen, der dækker åbningen mellem spiserøret og maven, ikke lukkes ordentligt. Den konstante flush af mavesyrer i spiserøret kan forårsage skade på røret, der resulterer i en gradvis erosion af foringen, hvilket forårsager en række symptomer.

Betændelse

Inflammation af spiserør er forårsaget af milde til moderate tilstande af syre reflux fra maven tilbage op i spiserøret. Slangenes foring eller slimhinde bliver rød og irriteret, hvilket forårsager en brændende fornemmelse langs dele eller hele spiserørets længde. Dette symptom er mest almindeligt kaldt halsbrand eller sur fordøjelsesbesvær.

forsnævring

I nogle tilfælde af esophageal erosion kan inflammation føre til hævelse af vævene, der forer esophagealrøret. Denne hævelse kan forårsage indsnævring af passagen, hvilket gør det vanskeligt at sluge fødevarer og endda spyt. Erosionen af ​​spiserøret kan forekomme på et hvilket som helst tidspunkt langs røret.

SĂĄr

Sår eller huller i spiserøret på esophagus er også almindelige symptomer på erosion. Disse sår er en af ​​de sjældneste former for sår og opstår sædvanligvis nær bunden af ​​spiserøret. Sår kan også være forårsaget af en bakterie kaldet H. pyloridus bakterier samt GERD. Imidlertid kan personer, der lider af bulimi, såvel som personer, der ryger og drikker, også opleve disse typer af mavesår i spiserøret.

Smerte

Smerter forårsaget af esophageal erosion udtrykkes ofte af personer som en konstant forbrænding eller varm fornemmelse præget af skarpe smerter ved indtagelse. Andre, der lider af forskellige grader af erosion i spiserøret, kan opleve smerter forårsaget af hoste og kan endda bemærke blodets tilstedeværelse i sputum eller slimhinde.

Blødende

Personer, der lider af spiserør erosion, kan opleve blødning, som i svære tilfælde også kan noteres i afføringen som et mørkt og tarry udseende stof. Opkastning forårsaget af maveforstyrrelser kan også være tæmmet med blod, eller en person kan endda opkastes blod. Dette er et alvorligt symptom, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed.

Huller i tænderne

Da erosionen af ​​spiserøret udvikler sig, kan andre dele af fordøjelsessystemet, herunder mund og tænder, påvirkes. Hvis der ikke behandles ubehag, kan tandemaljen lider af sur regurgitation.

Del:
Kommentarer