Er spondylosis en ĂĄrsag til handicap?

Er spondylosis en ĂĄrsag til handicap?

En degenerativ tilstand, der påvirker nakke, bryst og under ryg, spondylose kan få folk til at blive helt eller delvist handicappede og ude af stand til at udføre dagligdags aktiviteter. Enhver, der oplever smerte, prikken, følelsesløshed eller vanskeligheder med at bøje og forøge deres nakke, arme eller ben, bør få en neurologisk undersøgelse for at udelukke spondylose.

morbiditet

Spondylose kan resultere i følgende handicap: konstant nakkesmerter; udstrålende smerte; reduceret bevægelsesområde i nakke, bryst eller under ryg; muskel svaghed; og problemer med blærekontrol.

Overvejelser

Ved etablering af behandlingsregimer mener lægerne, at de fleste tilfælde af spondylose kan behandles konservativt, men mere alvorlige tilfælde kræver operation. Alvorlige former for spondylose kan medføre, at en person taber muskelfunktion og følelse.

Identifikation

Ifølge Mayo Clinic er cervikal spondylosis også kendt som "cervikal artrose." Spondylose kaldes undertiden som "spinal artrose".

Behandle

Spondylosis forårsager invalide gennem degenerative virkninger på diskerne langs de cervicale, thorax- og lumbalpine. Degenerationen fremmer inflammation, som forårsager smerte og nedsat fugt i diskerne, hvilket i sidste ende fører til tab af styrke i ledbåndene.

typer

Spondylose er mest almindelig i den cervicale rygsøjle (påvirker nakken), lændehvirvelsøjlen (ved underkroppen) og thoracal rygsøjlen (nær brystet).

Del:
Kommentarer