Er soja eller hvedeprotein godt, når du træner?

Er soja eller hvedeprotein godt, når du træner?

Protein er uden tvivl et af de mest værdsatte næringsstoffer blandt fitnessentusiaster. At få nok protein er vigtigt for muskelvækst og styrkegevinster. Soja og valleprotein anses for at være ideelle kilder til protein. Atleter bruger dem til at maksimere deres kost til muskelvækst. For at få den bedste fordel af soja og valleprotein er det nyttigt at vide, hvordan de adskiller sig og hvilket er bedst for at opbygge muskler.

Sojaprotein

Under produktionen af ​​sojaprotein bliver sojabønner fedtet og skrotet for at efterlade stærkt koncentreret protein. I modsætning til mange plantekilder til protein er sojabønner komplette proteiner. Dette betyder, at de har tilstrækkelige mængder af de ni essentielle aminosyrer. Disse aminosyrer betragtes som "essentielle", fordi din krop ikke kan producere dem selv. Som et resultat er soja en pålidelig kilde til protein til vegetarer.

Valleprotein

Valleeprotein stammer fra valle, et biprodukt af mælk under osteproduktion. Efter valle er blevet adskilt filtreres den til en koncentreret form af protein - valleprotein. Som sojaprotein har valleprotein alle de essentielle aminosyrer. Faktisk er det meget højt i forgrenede aminosyrer, der er tre essentielle aminosyrer, der udgør 30 procent af de essentielle aminosyrer, der findes i skeletmuskulaturen. Derfor er valleproteintilskud effektive for atleter, der ønsker at opbygge mere muskelmasse.

Proteinkvalitet

Mens proteintilskud hjælper med at øge dit proteinindtag for at opbygge muskelmasse, har ikke alle kosttilskud den samme proteinprotein. Biologisk værdi og nettoproteinudnyttelse er almindelige metoder til måling af kvaliteten af ​​forskellige kilder til kostprotein. BV vurderer kvaliteten af ​​kostproteinkilder ved at overveje mængden af ​​protein, din krop absorberer fra visse fødevarer. NPU tager det et skridt videre ved også at overveje mængden af ​​protein, der indtages eller bruges af din krop. Næringsdata fra U.S. Mejeri Export Council foreslår, at valleprotein har en væsentligt højere BV og NPU end sojaprotein. Således er valleprotein mere effektiv end sojaprotein til opbygning af muskel.

Soja vs Whey Protein

Kvaliteten af ​​valle og sojaprotein har stimuleret en overflod af videnskabelig forskning for at bestemme deres virkning på muskelvækst. I en undersøgelse fra 2009 offentliggjort af "Journal of Applied Physiology" vurderede forskerne kvaliteten af ​​forskellige typer af proteiner, herunder valle, soja og kasein. Resultaterne viste, at valleprotein var mere effektivt til at stimulere proteinsyntese eller muskelvækst end kasein og soja. En undersøgelse fra 2007 i "American Journal of Clinical Nutrition" understøtter disse resultater. Da valleprotein har vist sig at blive absorberet mere effektivt af din krop og stimulerer muskelvækst mere end sojaprotein, er det bedre at opbygge muskler. Men hvis du er vegetar, er sojaprotein et ideelt alternativ til valleprotein, fordi det også indeholder alle de essentielle aminosyrer.

Del:
Kommentarer