Er Polenta Glutenfri?

Er Polenta Glutenfri?

Polenta, et andet navn til kogt majsmel eller majgrød, er naturligt glutenfri. De eneste korn, der naturligt indeholder gluten, er hvede, rug og byg. Da mange andre korn behandles i faciliteter, der også håndterer hvede, rug og bygg, kan nogle sorter af polenta imidlertid blive forurenet med spor af gluten.

Tjek etiketten

Nogle mærker af polenta udskriver "glutenfri" direkte på deres produktmærker for nem identifikation. Andre gør det ikke. Selv om det normalt er sikkert at antage, at 100 procent polenta kun er fremstillet af majsmelte, vand og salt og ikke har gluten, skal du kontrollere etiketten omhyggeligt for at søge efter allergioplysninger eller en erklæring som "Produceret i et anlæg, der også håndterer hvede, rug eller byg. "En sådan erklæring betyder ikke, at der er sket krydskontaminering, men det øger sandsynligheden. Endelig, hvis du spiser en forberedt polenta skål i stedet for noget pakket, spørg altid om der er nogen ingredienser i din skål, der kan indeholde gluten.

Del:
Kommentarer