Er neuropati reversibel?

Er neuropati reversibel?

Desværre, når neuropati vises, kan du ikke vende det. Højst kan du sænke progressionen, før det har livslange konsekvenser. Det er vigtigt at ikke kun kende tegnene på neuropati, men også hvordan man forhindrer det i at udvikle sig.

Definition af neuropati

Neuropati er skade forårsaget af de nervøse symptomer fra fortsat højt blodsukker.

Typer af neuropati

Der er fire typer neuropati, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse. Perifer neuropapthy henviser til skader på hænder og fødder. Autonome kontrollerer lungerne, hjertet, blæren og øjnene. Proximal neuropapthy påvirker hofterne og lårene. Fokal neuropati komprimerer kun en nerve.

Symptomer pĂĄ neuropati

Symptomerne på neuropati afhænger af de berørte nerver. De fælles tegn er følelsesløshed eller prikkende i fingre og tæer, blæreproblemer, seksuel dysfunktion, øjenpine og hofte- eller lårsmerter.

Forebyggelse af neuropati

Den eneste mĂĄde at forebygge alle former for neuropati pĂĄ er at kontrollere dit blodsukker og holde din A1C (tre mĂĄneders blodsukker gennemsnit) under 7 procent.

Langsom fremgang af neuropati

Når symptomerne på neuropati dukker op, kan du ikke vende dem om. Du kan dog sænke progressionen ved at opretholde en sund livsstil. Dette inkluderer at holde din A1C under 7 procent, sænke blodtrykket, få fødderne kontrolleret af en læge hvert år og motion.

Del:
Kommentarer