Er lungebetændelse smitsom?

Er lungebetændelse smitsom?

Lungebetændelse er en tilstand præget af betændelse og infektion i lungerne. Det er normalt behandles, men potentielt farligt. Faktisk kan denne åndedrætsbetingelse være dødelig. Det er diagnosticeret hos mennesker i alle aldre, selv om det kan være mere udbredt hos dem, der er meget gamle eller meget unge.

Identifikation

Lungebetændelse kan være smitsom. Det kan spredes af hoster og nyser, der sender infektionsfremkaldende organismer i luften, hvor de inhaleres af en anden person. Ifølge Mayo Clinic dræber det mere end 60.000 mennesker i USA hvert år, og det er en af ​​de førende dødsårsager i ungdommen rundt om i verden. Udover børn er det også et alvorligt problem for ældre og dem med nedsat immunforsvar.

effekter

Lungebetændelse kan være forårsaget af en virus, bakterier eller svampe. Bakteriel lungebetændelse kan skyldes forskellige bakterier og er præget af hurtig start, ryster, kulderystelser, sved, åndenød, produktiv hosteproducerende slim og høj feber. Viral lungebetændelse skyldes vira og er præget af en hoste, der ikke er produktiv, hovedpine, muskelsmerter og feber. Senere i sygdommen kan en person udvikle en hoste, der ledsages af en lille mængde klar eller hvid slim. Svampe lungebetændelse skyldes en svamp og er mindre almindelig end andre typer. De fleste mennesker oplever få symptomer med denne type, men de ligner ofte dem fra bakteriel eller viral lungebetændelse. Pneumocystis carinii er en type svampe lungebetændelse, der angriber mennesker med svækkede immunsystemer, som dem med AIDS. Denne type forårsager en hoste, der ikke falmer med tiden, åndenød og feber.

Overvejelser

Du kan udvikle lungebetændelse og ved ikke engang det. Mycoplasm bakterie lungebetændelse forårsager symptomer, der ligner andre typer af tilstanden, men de kan være mere milde og begyndelsen mere gradvis. Nogle mennesker bliver ikke dårlige nok til at indse, at de har lungebetændelse, så det er vednavnet lungebetændelse. Det er smitsomt og spredes ofte, hvor folk har tæt kontakt på daglig basis, som i skolerne.

MisforstĂĄelser

Fordi mange typer lungebetændelse er smitsom, tror mange mennesker, at det er let at fange fra en anden person. Ifølge Spørg Dr. Sears er lungebetændelse faktisk svært at fange. Men de organismer, der forårsager det, er ofte meget smitsomme, såsom virale sygdomme som forkølelse og influenza. Generelt kan en person få en forkølelse eller en anden form for sygdom hos en person med lungebetændelse og ikke selv udvikle lungebetændelse. Hvorvidt organismen forårsager lungebetændelse afhænger af tilstanden til individets lunger og hendes generelle helbred.

Forebyggelse / Solution

Der er nogle måder at forebygge lungebetændelse på. For det første er der lungebetændelsesvacciner, der kan beskytte mod visse typer af tilstanden. En type vaccine gives til personer, der er 55 år og ældre. Det kan også gives til personer, der har kroniske sygdomme eller kompromitterede immunsystemer. Pneumokok-konjugatvaccine bruges ofte til at beskytte børn under 2 år såvel som ældre børn med kroniske sygdomme eller mangler i immunsystemet. Ifølge National Institutes of Health hjælper det også med at vaske dine hænder for at forhindre bakterier, der kan forårsage lungebetændelse fra at få en let vej ind i din krop.

Del:
Kommentarer