Er liggestole til gode for hofterne?

Er liggestole til gode for hofterne?

Liggestole og opretstående cykler er fremragende udstyrstyper, hvis du ønsker at få en kardiovaskulær træning med lav effekt. Liggende cykler er foretrukne cykler, når de søger at arbejde på hofter, ben og skinker og for at beskytte nedre ryg. Den liggende cykel anbefales endog til dem med ankel- og knæproblemer, der søger en lavspændingsform for træning, der er mindre hård end at jogge eller gå.

Semirecumbent og Liggestole

På en fuld liggende cykel er dine hofter placeret lavere end dine knæ. I mellemtiden kan du på knæne cykler rette dine knæ med dine hofter, eller de kan være lidt højere. Begge typer cykler giver dig mulighed for at arbejde dine hofte muskler, knæ og ben hårdere, mens din nederste ryg forbliver beskyttet. Husk dog, at liggende cykler vil medføre mere hoftefleksion, når du bruger cyklen, og du vil også lægge belastning på dine gluteus og quadriceps muskler. Når du begynder at bruge en liggende cykel, kan du først mærke ømhed eller ømhed i dine hofter, knæ og ben. du bruger nu muskler, som du ikke er vant til at bruge hele tiden. Af denne grund skal du begynde at bruge en liggende cykel langsomt i 15 til 20 minutter 2-3 gange om ugen, indtil du bliver justeret til at bruge dine hofte- og benmuskler.

Komfort

Med hensyn til komfort foretrækker mange mennesker liggestole. Med liggestole er du forsynet med et stort polstret siddeområde og ryglæn til rygstøtte. Liggestole kan bruges af ældre, og er gode til personer med mobilitetsproblemer. Når du kan træne i total komfort, er du mere tilbøjelig til at holde øje med øvelserne; Disse cykler er ikke kun gode til dine hofter, de er gode til dit helbred generelt. Du får fuld rygstøtte til lændehvirvelsøjlen og nedre ryg. Det er let på dine knæ, og mange af disse cykler er lavet med computere, der har forudindstillinger, som kan bruges til at skræddersy turen baseret på alder og størrelse.

Korrekt siddende

For at få det bedst mulige ud af en liggende cykel og for at sikre, at du ikke oplever smerter fra brugen, skal du sørge for at dit udstyr er en passende pasform. Når du sidder på liggende cykel, kan du foretage sædejusteringer, så sædet er placeret, så du bøjer knæene i en afslappet vinkel, når du har pedalen nærmest kroppen. Du bør ikke overextend dit ben, når du skubber pedalen væk; dette kan resultere i hofte- og benstamme. Dit ben skal være tæt på fuld udvidelse, men ikke ud over det, når du bruger liggestolen.

Hvis du finder under cykling, at din krop bevæger sig frem og tilbage fra side til side, er du i den forkerte siddeplads; dette kan forårsage hoftebelastning og smerte senere.

Del:
Kommentarer