Er Imitrex et kontrolleret stof?

Er Imitrex et kontrolleret stof?

Imitrex er mærket for sumatriptansuccinat, en receptpligtig medicin, der anvendes til behandling af akut migrænehovedpine. Det er ikke et kontrolleret stof, og der er ikke set nogen risiko for afhængighed.

Fungere

Imitrex er klassificeret som et triptanlægemiddel, og dets kemiske struktur svarer til serotonin. Migrænesmerter antages at skyldes udvidelse af cerebrale arterier. Triptans aktiverer receptorer i hjernen for at modvirke denne proces, hvilket forårsager vasokonstriktion, en indsnævring af blodkarrene.

Dosering

Imitrex administreres normalt oralt i 25, 50 eller 100 mg tabletter, selv om det også er tilgængeligt som en injektion og en næsespray. Doseringen varierer afhængigt af hyppigheden og sværhedsgraden af ​​migrænesmerter, men ingen bør tage mere end 200 mg i en 24-timers periode. Kontrollerede kliniske forsøg har antydet, at doser højere end 50 mg ikke er signifikant mere effektive til lindring af smerte.

effekter

Imitrex er mest effektivt, når det tages, før migrænen begynder helt eller hurtigst muligt efter smertens begyndelse.

Som med mange lægemidler, der virker på serotoninreceptorer, bør patienterne være opmærksomme på mulig sløvhed eller svimmelhed og undgå at betjene maskiner eller drikke alkohol, indtil man har bestemt sig for at reagere på medicinen.

MisforstĂĄelser

Imitrex er ikke et kontrolleret stof og er ikke fundet at have vanedannende egenskaber. Sumatriptan er imidlertid en del af en klasse af lægemidler, som virker sammen med receptorer i hjernen. Mens det ikke får dig højt, er det alligevel kraftigt.

Vasokonstriktorer, i nogle tilfælde, kan forårsage pupil dilation og forhøjet blodtryk. Selvom dette forekommer hovedsagelig med antihistaminer eller ADHD-stimulerende medicin, kan sjældne tilfælde af disse bivirkninger med Imitrex udgøre misforståelsen om, at det er et kontrolleret stof.

Advarsel

Patienter, der tager SSRI'er (selektive serotoninoptagelseshæmmere) bør diskutere med deres læge, før de tager Imitrex eller anden medicin, der virker på serotonin.

Tilbagevendende migræne og klinisk depression går ofte hånd i hånd. Så det er ikke overraskende, at Imitrex, som Zoloft eller Paxil, arbejder med de samme receptorer som et antidepressivt middel. Kombination af disse lægemidler kan øge risikoen for at udvikle serotoninsyndrom, og sådanne patienter bør overvåges nøje under råd fra en læge.

Del:
Kommentarer