Er højt triglycerider der gør mig træt?

Er højt triglycerider der gør mig træt?

At have høje triglycerider alene gør dig ikke træt, men forhold som diabetes eller skjoldbruskkirtel, der øger triglyceridniveauet, kan få dig til at føle dig drænet og træt.

Hurtig behandling af disse medicinske problemer, øget opmærksomhed på hvad du spiser og eliminerer dårlige hjælpevaner vil sænke triglyceridniveauet og eliminere træthed.

Triglycerider

Triglycerider er fedtstoffer i dit blod. Eventuelle kalorier, der ikke behøves umiddelbart efter at have spist, omdannes til triglycerider og opbevares i dine fedtceller. Når du har brug for energi mellem måltider, frigiver hormoner triglycerider. Regelmæssigt at spise flere kalorier end du brænder, kan resultere i høje triglycerider.

Kost

Hvis du er overvægtig, er bevægelsen af ​​membranen begrænset, og det er også din vejrtrækning. Ikke at være i stand til at tage fuld dyb membranpust betyder mindre ilt transporteres til dit væv, og du føler dig træt og træg.

Taber sig væsentligt lavere triglyceridniveauer; du vil føle dig mere energisk og reducere din risiko for at udvikle diabetes.

Spis en fiberrig kost af fødevarer som klidkorn, ærter og bønner, og mål om fem portioner frugt og grøntsager dagligt.

Nyd fisk mindst to gange om ugen, lav kylling uden huden, og køb magre stykker af kød.

Vælg canola, majs, saflor, sojabønne og olivenolie til at lave mad og væske eller karbad margarine til spred.

Livsstilsændringer

Øvelse sender mere ilt til kroppen, og denne udledning af ilt gør os opmærksomme og energiske. At være fysisk aktiv eliminerer den trætte følelse.

Start et træningsprogram for at øge niveauet af "godt" HDL-kolesterol og reducere triglycerider. Rid cykel, tag en tur eller deltage i et sportshold. Øvelse stimulerer forskellige kemikalier i hjernen, hvilket gør at du føler dig glad og afslappet.

Rygning af cigaretter forårsager for store blodfedtstoffer, og i sammenligning med ikke-rygerne havde rygere meget højere serumkoncentrationer af triglycerider. Rygning reducerer niveauet af "godt" HDL-kolesterol, og triglycerider forbliver i blodet i stedet for at udskilles i leveren, hvilket giver dig træt og træg.

Drikkealkohol forsinker hjernens aktivitet, og afhængigt af hvor meget alkohol der indtages, kan det forårsage sløret tale, hukommelsestab og svækkede muskler, der forårsager træthed.

Hvis du holder op med at drikke, vil højt kolesterol og højt triglyceridniveauer falde ned.

Medicin

Receptpligtig medicin kan foreskrives for at bringe triglyceridniveauet ned, hvis diæt og livsstilsændringer ikke er effektive.

Forebyggelse

Regelmæssige undersøgelser kan afsløre et højt triglyceridproblem, før det bliver alvorligt. Ifølge det nationale kolesterolundervisningsprogram (NCEP) bør alle sunde voksne opnå en lipoproteinprofil, der måler total cholesterol, LDL-kolesterol, HDL-cholesterol og triglycerider - mindst hvert femte år.

Del:
Kommentarer