Er hjerteanfaldssmerter kommet i bølger eller er det konstant?

Er hjerteanfaldssmerter kommet i bølger eller er det konstant?

Tænk på hjerteanfaldssmerter som lag frem for bølger, selv om varigheden også kan indikere, at du oplever et hjerteanfald. Hvis de varierede symptomer vedvarer i længere tid end 15 minutter, er det bedst at begå fejl på forsigtighedssiden og så hurtigt som muligt komme til et nødrum.

Lagene

Fra dem, der ikke har oplevet et hjerteanfald, er smerten forskellig, ligesom intet du nogensinde har følt før. Mens angina kan være ens i symptomer, er det normalt mindre intens. Hjerteangreb beskrives typisk som en "tung, strangulerende eller kvælende følelse", der normalt kommer fra brystet. Smerten kan spredes fra venstre side af brystet til hals, hals, kæbe, venstre skulder og arm og nogle gange til højre side af legemet. Hver udvidelse vil føle, at det er layering på det foregående.

Angina

Symptomerne ligner meget på et hjerteanfald, men normalt mindre alvorlige. Det er en hård ting for den person, der oplever symptomerne for at afgøre, om du aldrig har oplevet den ene eller den anden. Angina er en intens oplevelse, der kan få dig til at tro på, at du har et hjerteanfald, selv om symptomerne sandsynligvis vil falde med kort hvile og nitroglycerin eller et andet nitrat under tungen. Symptomerne varer cirka 15 minutter eller så, men hvis symptomerne ikke falder, kommer man til et hospital for en check-up. Langvarig angina kan være et forspil til et hjerteanfald. Statistikker viser, at halvdelen af ​​dem, der lider af angina, lider pludselig død. En tredjedel er sandsynligvis hjerteanfaldskandidater, for det meste ældre mænd. Angina er ofte det første lag for at indikere et sandsynligt hjerteanfald.

Det kan ikke ske alt pĂĄ en gang

Meget ofte vil symptomerne på et hjerteanfald komme i bølger, men ikke altid. Hvis nogen eller alle symptomer vedvarer, skal du straks komme til et nødrum. Sommetider vil symptomerne komme frem og aftage kun for at komme tilbage en kort tid senere. Hvis det sker, skal du straks søge lægehjælp.

forstadier

Ifølge Cedars Sinai Hospital, en højt respekteret myndighed om hjerteanfald, er der fysiske oplevelser, der kan forekomme før et hjerteslag. De kan omfatte svaghed, pludselig svedtendens, kvalme, åndenød, især hos ældre mennesker, tungt pounding af hjertet, unormale hjerterytmer, bevidsthedstab, som undertiden er det første symptom på et hjerteanfald, følelser af rastløshed, svedelighed, angst og en følelse af forestående dømmekraft eller en blålig farve til læbernes hænder eller fødder. Desorientering kan være et andet tegn. Symptomerne kan komme i lag eller bølger eller kan forekomme samtidig.

Det må ikke være et hjerteanfald

Mange symptomer kan være tegn på andre problemer, hvoraf ingen bør tages let. Lignende smerter kan skyldes lungebetændelse, en blodpropp i lungen, en ribbefraktur, en spasme i spiserøret, fordøjelsesbesvær eller brystmuskelmørhed efter skade eller anstrengelse. Et hjerteanfald kan bekræftes inden for et par timer efter dets forekomst, hvis der søges passende behandling.

Del:
Kommentarer