Er en Nebulizerbehandling Overvejet Oxygen Therapy?

Er en Nebulizerbehandling Overvejet Oxygen Therapy?

Rebecca Anwar, PhD, hos The Sage Group i Philadelphia, PA, siger: "Patientuddannelse er det gyldne æg... [det] holder patienterne sundere." Så det er en livreddende uddannelse at kende forskellen mellem forstøvningsbehandlinger og iltbehandling. At fejle hinanden kan føre til indlæggelse - eller værre.

Nebulizer Therapy

En forstøvningsbehandling leverer flydende receptpligtig medicin i en fin tåge. Inhalering af tågen, gennem et mundstykke eller en maske, tager medicinen lige ind i lungerne. En lille luftkompressor, eller tryksat ilt, gør tågen. Nebulisator terapi er færdig, efter at lægemidlet er opbrugt, normalt om 10 til 20 minutter. De fleste patienter bruger nebulizerbehandling to til fire gange om dagen, men sjældent mere end en gang hver anden time for at behandle lungesygdomme. Astma er en tilstand, der ofte behandles med forstøvningsbehandling.

Oxygen Therapy

Din hjerne, dit hjerte og alt andet lige ned til dine hårsække, har brug for ilt. Dine lunger tager det i, mæt dit blod med det, og dit hjerte pumper det til din krop, der ikke kan opbevare sin egen ilt. Hvis dine lunger eller hjerte ikke virker godt, kan din læge ordinere ilt, normalt ved en kanyle, et lille rør, der er fastgjort under din næse, ved 2 til 4 liter pr. Minut. Oxygen bruges normalt 24 timer i døgnet, eller i søvn, men aldrig intermitterende i et par minutter, et par gange om dagen.

Nyttig overlapning

Forbrænding af en forstøver med ilt er en bekvem måde at dække to behov på med en behandling for kontinuerlige iltbrugere. Men efter at din forstøver løber tør, skal du afbryde ilt fra din forstøver og genforbind din kanyle med det samme. Pas på, dog. Nebulisatorer har brug for en høj iltstrøm for at lave en tåge. Hvis du ikke slår det ned, får du en god brise op i din næse, men det kan være endnu mere farligt end irriterende.

Stop ikke åndedræt

Åndedræt er mere end en god vane. Oxygen sult og opbygning af kuldioxid produceret af dit stofskifte stimulerer og regulerer din vejrtrækning. Hvis din lungesygdom er kronisk og langvarig (som i emfysem), er du måske blevet vant til høj carbondioxid i dit blod, og det stimulerer ikke længere dig til at trække vejret. Det efterlader kun ilt sult som dit hoveddrev. At tage i for meget ilt kan så sætte den stimulus, og du, at sove, nogle gange med dystre resultater.

Bedste resultater

At kende årsagerne til enhver form for terapi og medicin, du tager, gør dig til din læge bedste partner. Du har fat i det gyldne æg!

Nebulizerbehandling og oxygenbehandling er ikke den samme og kan ikke erstattes af hinanden. Arbejdshånd i hånd for at behandle det fulde spektrum af udfordringer, der opstår hos patienter med lunge- og hjertesygdomme, kan de hjælpe dig med at få mest muligt ud af hver dag.

Del:
Kommentarer