Er der en forbindelse mellem grapefrugt og maveproblemer?

Er der en forbindelse mellem grapefrugt og maveproblemer?

Lavt i kalorier og højt i fiber og essentielle vitaminer og mineraler er grapefrugter en sund tilsætning til din kost. Men hvis du synes du får fordøjelsesbesvær eller forstyrret mave efter at have spist dem, må du måske give dem op. Citrusfrugter som grapefrugt kan udløse halsbrand, og nogle mennesker har en citrusintolerance eller allergi. Tal med din læge om, hvorvidt grapefrugt forårsager ubehag i maven og hvad du kan gøre ved det.

Sure opstød

Din spiserør transporterer mad fra munden til din mave til fordøjelsen. Et muskulært band omkring den nedre spiserør, der kaldes spiserøret, gør det muligt for mad og væske at passere gennem maven, men forhindrer maveindholdet i at strømme tilbage i spiserøret. Visse fødevarer og andre faktorer som rygning og overvægt kan svække spiserøret, så mavesyre kan komme ind i spiserøret. Dette resulterer i en række symptomer, herunder ubehag i maven. Grapefrugt og andre citrusfrugter har et højt syreindhold og kan udløse eller forværre sur reflux.

Salicylatfølsomhed

Grapefrugter er høje i salicylater, forbindelser fundet i planter, der bruges til at beskytte planterne mod sygdomme, insekter, svampe og bakterier. For folk med en salicylat følsomhed kan spise grapefrugt forårsage en reaktion. Symptomer på salicylatfølsomhed omfatter mavesmerter, diarré og kvalme. Hvis en salicylatfølsomhed skyldes dit gastrointestinale ubehag, vil du sandsynligvis også have ubehag efter at have spist andre frugter højt i salicylat, såsom æbler, cantaloupe, kiwi, meloner, ferskner, tranebær, druer, vinmarker og vandmelon.

Citrusintolerance og Allergi

Nogle mennesker er allergiske over for citrusfrugter, herunder grapefrugt, selv om dette er sjældent. En fødevareallergi er et immunrespons på et protein, der findes i visse fødevarer. En intolerance, derimod, er ikke et immunrespons og vil ikke dukke op i allergitest. Imidlertid kan både en allergi og en intolerance over for citrus manifestere sig i maveproblemer, herunder mavesmerter, diarré, kvalme og opkastning. I tilfælde af intolerance kan du muligvis spise en lille mængde grapefrugter uden symptomer. med en allergi, selv en lille mængde vil forårsage en reaktion.

HvornĂĄr skal man undgĂĄ grapefrugt

Hvis grapefrugt udløser din syre reflux, anbefaler Jackson Siegelbaum Gastroenterology at begrænse eller undgå det. En citrusallergi kan resultere i alvorlige symptomer, som kan være livstruende, herunder anafylaksi og død, så det er vigtigt at se din læge for at afgøre, om du har en allergi. Ifølge familien Allergi & Astma Care of Montana kan nogle af dem, der spiser grapefrugt inden for to timers udøvelse, udløse fødevareafhængig motion-induceret anafylaksi.

Del:
Kommentarer