Er Aubergine God til Gigt?

Er Aubergine God til Gigt?

Gigtlidere oplever perioder med intens smerte og hævelse af deres led, normalt i storetåen. Din kost kan spille en rolle for at lette opblussen og forhindre fremtidige angreb. Fordi det er lavt i puriner - en potentiel udløser for gigt - Aubergine bør ikke forårsage eller forværre gigt.

Gigt ĂĄrsager

Gigt er primært forårsaget af forhøjede niveauer af urinsyre i blodet eller hyperuricemia. Det kan også skyldes medicin eller medicinske tilstande, der øger urinsyre niveauer. Uronsyre, der findes i blodet, er primært et resultat af kroppen, der bryder ned puriner, en type nitrogenbaseret forbindelse, der findes i mange fødevarer.

Purine Rich Foods

Niveauet af puriner i fødevarer varierer. I den høje ende er orgelkød, fisk ro og rødvin. Aubergine er derimod lav i puriner, så det er en velkommen tilsætning til gigt-venlige kostvaner.

Gigtangreb

Et akut gigtangreb, der resulterer i alvorlig smerte og ledbetændelse, kan kun behandles med medicin. Selvom man spiser lavpurinfødevarer, som f.eks. Aubergine, ikke vil lindre smerten eller hævelsen, kan en lavpurin kost hjælpe med at kontrollere angreb i fremtiden.

Del:
Kommentarer