Epinephrine Vs. noradrenalin

Epinephrine Vs. noradrenalin

Mens både epinephrin og norepinephrin deler et tilsvarende navn og en kemisk struktur, er der nogle konkrete forskelle i, hvordan disse neurotransmittere påvirker kroppen. På grund af deres stimulerende virkninger kan begge hormoner bruges som medicin, især norepinephrin, som bruges til at forbedre humøret hos dem, der er alvorligt deprimerede.

adrenalin

Også kendt som adrenalin, er epinephrin et hormon og en neurotransmitter, der overføres af nervesystemet, der skaber et kamp-eller-fly-respons i kroppen. Til stede naturligt i binyrerne, hæver epinephrin hjertefrekvensen, forstår blodkar, dilaterer elever og undertrykker immunsystemet.

noradrenalin

Norepinephrin er en neurotransmitter og hormon, som også er en del af kamp-eller-fly-responsen i kroppen. Når norepinephrin frigives i kroppen, hæver det hjertefrekvensen, hvilket får glukose til at blive frigivet som energi og blod til at strømme til musklerne.

ligheder

Epinephrin og norepinephrin har mange ligheder: de er begge sympatomimetiske midler, der ligner hinanden i kemisk struktur. Begge hormoner produceres i medulla og frigives af binyrerne. De deler mange ligheder i de forårsagede handlinger, da begge har vækkende virkninger på kroppen, såsom øget hjertefrekvens.

Forskelle: blodfartøjer

Når et kamp-eller-fly-svar udløses, frigiver medulla 80 procent epinephrin og 20 procent norepinephrin. Norepinephrin forårsager næsten alle blodkar i kroppen at udvide, mens epinephrin begrænser mindre blodkar i leveren og nyrerne. Derfor adskiller kroppens respons i blodkarene lidt.

Forskelle: Psykoaktivitet

I modsætning til epinephrin er norepinephrin et psykoaktivt stof, der skaber en reaktion i hjernen. På grund af dette er norepinephrin ofte medtaget i medicin til behandling af depression. Når det gives sammen med serotonin, kan en anden neurotransmitter, norepinephrin positivt påvirke både humør og adfærd.

Del:
Kommentarer