Epilims bivirkninger

Epilims bivirkninger

Verdenssundhedsorganisationen rapporterer, at over 50 millioner mennesker over hele verden lider af epilepsi, en neurologisk tilstand præget af forekomsten af ​​anfald. Der er en række receptpligtige lægemidler til rådighed til at hjælpe med at kontrollere epileptiske anfald. I Det Forenede Kongerige, New Zealand, Australien og dele af Europa er lægemidlet Epilim eller natriumvalporat en sådan medicin. Trods effektiviteten er Epilim ikke for alle, da det giver flere patienter risiko for bivirkninger og komplikationer.

Almindelige bivirkninger af Epilim

Ca. 57 procent af Epilim-brugere rapporterer tremor, hvilket gør dette til den mest almindelige bivirkning af lægemidlet. Hovedpine, døsighed og kvalme er også almindelige, der forekommer hos mindst 30 procent af brugerne. Mere end 20 procent af patienterne, der tager Epilim, oplever svage, svimmelhed, reversibelt hårtab, opkastning, mavesmerter, diarré og øget forekomst af infektioner. Dobbeltsyn og søvnløshed er også almindeligt rapporteret, forekommer hos 15 til 16 procent af brugerne.

Andre epilim-bivirkninger

Epilim har også potentialet til at forårsage en række andre besværlige eller irriterende, men ikke farlige, bivirkninger. Yderligere gastrointestinale bivirkninger omfatter fordøjelsesbesvær, appetitløshed, forstoppelse og tør mund. Mellem 1 og 5 procent af kvinder, der tager Epilim, rapporterer vaginale infektioner, krampe eller fravær af menstruation. Neurologiske bivirkninger af Epilim omfatter nervøsitet, depression, døsighed, unormale drømme, agitation, øreringe, tørre øjne og prikken i ekstremiteterne. Udbrud af acne er også muligt, mens du tager Epilim.

Drug Interactions for Epilim

Der er nogle lægemidler, der producerer uønskede bivirkninger, når de bruges i forbindelse med Epilim. For eksempel forårsager kombinationen af ​​epilim og antipsykotisk medicin olanzapin nedsat leverfunktion hos nogle patienter. Da natriumvalproat ofte forårsager døsighed, bør du ikke kombinere Epilim med andre lægemidler, der gør dig søvnig som narkotika, sedativer og anti-angst medicin. Når det kombineres med blodfortyndere som warfarin, øger Epilim risikoen for ukontrollabel blødning under operation eller efter en skade.

Risici for mennesker, der tager epilim

Ud over mindre bivirkninger og risikoen for interaktioner har Epilim potentialet til at forårsage alvorlige medicinske komplikationer. Betændelse eller beskadigelse af din lever er mulig, mens du tager Epilim. Ved høje doser af lægemidlet lider patienterne af mangel på blodplader eller trombocytopeni, hvilket øger risikoen for blødning omkring hjernen. Nogle patienter oplever selvmordstanker eller andre alvorlige psykologiske bivirkninger som hukommelsestab, hallucinationer, talevanskeligheder og demens, mens De tager Epilim. Anvendelse af epilim resulterer sjældent i potentielt livstruende infektioner i huden, såsom Stevens-Johnsons syndrom eller toksisk epidermal nekrolyse.

Overvejelser for patientens prædiktive epilisme

Epilim har potentiale til at forårsage fosterskader eller spina bifida og anbefales kun under graviditet, når der ikke er noget sikkert alternativ. Hvis du har en historie med nyre- eller leversygdom, lupus eller diabetes, vil din læge sandsynligvis ikke foreskrive Epilim for dig på grund af dets mulige bivirkninger. Pludselig ophører brugen af ​​Epilim ofte i svære anfald. På grund af dette bør du konsultere din læge, inden du afbryder brugen af ​​stoffet, selvom du oplever bivirkninger. Da det har potentiale til at forårsage svimmelhed og døsighed, bør du ikke betjene et motorkøretøj eller tungt maskiner, før du ved, hvordan Epilim vil påvirke dig.

Del:
Kommentarer