Engelsk Valnødder vs Sort Valnødder

Engelsk Valnødder vs Sort Valnødder

Den sorte valnød er vanskeligere at knække end den engelske valnød; dets kød er beskrevet som fed og jordisk, mens den engelske valnød er beskrevet som en sød og mild smag. Det kan være, hvorfor engelske valnødder ofte bliver spist som snacks, og sorte valnødder tilsættes søde konfektioner som slik, is og muffins. Mens de to nødder er nært beslægtede, er der nogle forskelle i deres ernæringsmæssige makeup.

Luk i kalorier

Forskellen i kalorieindholdet mellem de to typer valnødder er lille, med 173 kalorier i en ounce af sorte valnødder og 183 kalorier i samme servering af engelske valnødder. En 1 ounce servering er lig med omkring 14 valnød halvdele. Begge typer nødder er en sund men koncentreret kilde til kalorier: Du må måske spise mere, end du har til hensigt, hvis du ikke deler på forhånd.

Sammenligning af carbs og protein

Begge nødder indeholder den samme mængde fiber, 2 gram pr. Ounce, men carb- og proteinindholdet varierer. Hvis du tæller carbs og forsøger at få mere protein i din kost, kan de sorte valnødder med 3 gram carbs og 7 gram protein gøre det bedre valg i forhold til 4 gram carbs og 4 gram protein i den engelske valnød i samme 1-ounce servering.

Luk Kig på Omega-3s

Hvad indeholder valnødder bortset fra andre nødder er deres omega-3 fedtsyreindhold. Omega-3 er essentielle fedtstoffer, der fremmer hjertesundhed.

Hvis du forsøger at få mere omega-3'er i din kost, er engelske valnødder den klare vinder. En 1-ounce servering af den engelske nød indeholder 2,5 gram omega-3s, mens den samme servering af den sorte møtrik indeholder 1,5 gram.

Omega-3'er i vegetabilske fødevarer er i form af alfa-linolensyre, som kroppen delvis omdanner til eicosapentaensyre og docosahexaensyre. Det er ikke kendt, om omega-3'erne i ALA-form har de samme fordele som EPA og DHA, som er omega-3'erne, som er naturligt forekommende i fisk.

For et godt helbred foreslår University of Maryland Medical Center 1 gram til 2 gram ALA om dagen, så enten møtrik opfylder mere end tilstrækkeligt dine daglige behov.

Vitaminforskelle

Hverken møtrik er en betydelig kilde til noget vitamin, men der er konstaterede forskelle i E-vitamin og B-indholdet. Den sorte valnød opfylder 3 procent af den daglige værdi for E-vitamin i en ounce, mens den engelske valnød kun opfylder 1 procent. Som en antioxidant beskytter vitamin E lipider mod oxidation.

B-vitaminerne er en samling vitaminer, der er bedst kendt for at hjælpe med at gøre energi ud af mad, du spiser. Begge valnødder opfylder 8 procent af den daglige værdi for vitamin B-6, og den engelske valnød er en bedre kilde til thiamin, der opfylder 6 procent af den daglige værdi og folat, der opfylder 7 procent af den daglige værdi. Alle de andre B-vitaminer, herunder niacin, riboflavin og pantothensyre, opfylder 5 procent eller mindre af den daglige værdi i begge møtrikker.

God kilde til kobber og mangan

Både sorte og engelske valnødder er gode kilder til spormineralerne kobber og mangan, der opfylder ca. 20 procent af den daglige værdi for kobber og omkring 50 procent af den daglige værdi for mangan i samme servering.

Mangan er nødvendig til knogledannelse og også behandling af kolesterol, carbs og protein. Kobber hjælper også med at holde dine knogler sunde og hjælper med jern ved at lave røde blodlegemer.

Begge nødder er også en god kilde til magnesium, med 14 procent af den daglige værdi i en ounce af sorte valnødder og 11 procent i samme servering af engelske valnødder. Ikke alene deltager magnesium i mere end 300 biokemiske reaktioner, men det holder også dit hjerte slående og hjælper med at holde dine knogler stærke.

Del:
Kommentarer