Elephant Ear Skin Irritation and Treatment

Elephant Ear Skin Irritation and Treatment

Elephant's Ear (Alocasia) er en fælles udendørs haveplante- og containerfabrik til indendørs. Planten får sit fælles navn fra form af de enorme blade. Alle dele af Elephants Ear-anlæg anses for giftige. Mange mennesker oplever alvorlig hudirritation ved kontakt med Elephant Ears blade. Indtagelse af elefantets øre kan være dødelig og øjeblikkelig behandling af nødsituationer kan være påkrævet.

Identifikation

Elephants Ear er en flerårig tropisk sommer ornamental plante, der gør det godt i udendørs landskaber eller indendørs container haver. Den grønne plante har hjerteformede blade med hvide vener. Ifølge University of Florida vokser den i USDA hardiness zoner 8b til 11. Den gennemsnitlige plantehøjde er 2 til 10 fod med en spredning på 1 til 10 fod.

Kontakt dermatitis

Kontakt med bladene, stængerne eller rødderne på Elephants Ear-plante kan forårsage mild til svær kontaktdermatitis. Hudirritation består af brænding, kløe og mulig inflammation. National Eczema Association anbefaler at bære latexfrie handsker ved håndtering af planter, der kan forårsage hudirritation eller kontaktdermatitis som en forebyggende foranstaltning. Foreningen råder over, at oftest kontakt dermatitis ses på hænder, arme eller andre kropsdele, der kom i direkte kontakt med det irriterende.

MisforstĂĄelser

Nogle gartnere mener, at den eneste måde at få hudirritation på fra Elephants øreplanter er at have kontakt med bladene eller blomsterne. Kontakt med nogen del af denne plante kan forårsage mild til alvorlig hudirritation.

Over-the-counter behandling

Over-the-counter behandlinger til andre irriterende planter, som f.eks. Giftemyve, virker ofte godt til behandling af mild hudirritation fra udsættelse for Elephant's Ear-plantedele. Vask området med mild kropsæbe og skylle i lunkent vand kan lindre den første kløe og irritation, mens olierne fjernes fra huden for at forhindre yderligere irritation. Orale antihistaminer kan hjælpe med at reducere kløe, brænding og betændelse fra hudirritationen. Ifølge National Eczema Association, aktuelle analgetika, fugtgivende cremer og lotioner kan give midlertidig lindring fra kontaktdermatitis symptomer.

Receptbehandling

Alvorlig hudirritation kan kræve brug af receptpligtige topiske og orale lægemidler. Det er vigtigt at lade den behandlende læge vide, at patienten kom i kontakt med Elephants Ear Plant. Søg efter nødrumsbehandling, hvis nogen del af planten blev indtaget.

Advarsel

Behandlingsoplysningerne i denne artikel erstatter ikke en licenseret læge erfaring eller anbefalinger. Enhver form for hudallergi bør aldrig overlades ubehandlet. Søg øjeblikkelig omgående behandling, hvis der er forekomst af elveblader eller blærer på huden, tungen, munden eller andre kropsområder fra kontakt med Elephants øreplanter.

Del:
Kommentarer