Elektrisk nervestimulering for rastløse ben

Elektrisk nervestimulering for rastløse ben

Restless Legs Syndrome (RLS) er en centralnervesystemet lidelse, der forårsager ubehagelige fornemmelser i benene eller andre lemmer og forstyrrer søvn. Den nøjagtige årsag til RLS er ikke kendt, og den kan forekomme uden kendt årsag eller være et resultat af en anden underliggende sygdomstilstand eller behandling. En række behandlinger eksisterer for RLS, herunder massage, varme kompresser, mineraltilskud, medicin og transkutan elektrisk nervestimulering eller TENS. En TENS-enhed er en enhed, der er fastgjort til huden for at sende elektriske signaler til bestemte dele af kroppen. TENS antages at hjælpe symptomerne på RLS ved at blokere smerte signaler.

Kend symptomerne på RLS før man overvejer elektrisk nervestimuleringsterapi som en behandling. Symptomer omfatter krybende, krybende eller prikkende fornemmelser i benene, der normalt lades af aktivitet. Symptomerne på RLS er typisk værre om aftenen og i perioder med inaktivitet, og nogle syge kan opleve ufrivillige benbevægelser under søvn og have en familiehistorie af RLS.

Tal med din læge om dine symptomer og om brug af elektrisk nervestimulering som behandling. Visse behandlingsmæssige medicinske tilstande kan være relateret til RLS symptomer, og din læge vil muligvis udføre nogle tests for at udelukke disse betingelser, før du foreskriver nogen form for behandling. Det er sandsynligt, at du bliver nødt til at have dine jernniveauer kontrolleret, og du kan modtage og EMG og EEG for at kontrollere ualmindelig nerveaktivitet i dine ben og udelukke epilepsi. TENS kan være farligt hos dem diagnosticeret med epilepsi.

Kontakt din behandlende læge om den korrekte måde at bruge TENS på for at lindre dine RLS symptomer. Din læge vil diskutere med dig eventuelle risikofaktorer og bivirkninger relateret til din specifikke sygehistorie.

Test batteriet i din TENS-enhed for at sikre, at det er fuldt opladet, før du bruger enheden for første gang. Din TENS-enhed skal have to kontrolknapper. Den første kontrolknap styrer styrken af ​​de elektriske signaler, mens den anden knap styrer signalhastigheden. Betjeningsknappen skal være i "OFF" -positionen, inden behandlingen påbegyndes.

Rens forsigtigt hele området, hvor elektroderne skal fastgøres. Det er bedst at bruge gnidningsalkohol, da det ikke efterlader rester og tørrer hurtigt. Huden skal være helt tør, inden den fortsætter.

Placer et tyndt lag gel designet til brug sammen med din TENS-enhed på undersiden af ​​hver elektrode. Hvis gelen ikke kom med din recept, skal du kontakte din læge for at spørge, hvilken specifik gel der passer til din behandling. Gelen gør det muligt for de elektriske signaler at nå nerverne under huden.

Sæt elektroderne på benene og brug tape til at dække dem. Det er vigtigt, at elektroderne forbliver fast på plads under behandlingen. Hvis du ikke kan nå det område, der behandles, skal en ven eller et familiemedlem hjælpe dig.

Fastgør stiftekontakterne, der er placeret på elektrodenes ende til elektroderne. Tilslut derefter ledningerne til TENS-enheden.

Drej kontrolknapperne til den foreskrevne eller ønskede indstilling. Din læge skal have instrueret dig om, hvilke indstillinger der passer til din specifikke behandling. Hvis de elektriske signaler er stærke nok, skal du føle en prikkende i det berørte område.

Sluk TENS-enheden efter 15 eller 30 minutter, eller hvor lang tid der er blevet foreskrevet. Derefter kan du fjerne elektrodens ledninger fra enheden. Fjern elektroderne og vask det omrĂĄde, hvor elektroderne blev fastgjort til din hud.

Rengør elektroderne med sæbe og vand for at fjerne resterende spor af gel. Brug aldrig alkohol til at rengøre elektroderne, da dette vil beskadige gummien. Fjern batteriet fra din TENS-enhed, og lad det lade op for din næste behandling.

Advarsler

Brug aldrig en TENS-enhed under søvn eller i vand.

Del:
Kommentarer