Eksempler pĂĄ dental fejlbehandling

Eksempler pĂĄ dental fejlbehandling

Hvis noget går galt under en tandlægeaftale, skal patienterne vide, om de er blevet offer for dental fejlbehandling. Fejlbehandling er almindeligvis kendt som en form for professionel uagtsomhed, hvor den professionelle ikke overholder den accepterede faglige standard. Ofre for dental fejlbehandling kan have ret til potentielle skader; Derfor er det vigtigt, at patienter ved, hvad der kvalificerer som fejlbehandling, og hvad der ikke gør.

Skader pĂĄ grund af uagtsomhed

For at kvalificere sig som uagtsomhed skal tandlægen enten med vilje eller utilsigtet have begået en handling, der forårsagede en betydelig skade for en patient, og handlingen skal være en, som ingen anden tandlæge ville have begået. Eksempler på skader kan være følelsesløshed, smagsforstyrrelse, uagtsom administration af anæstesi, skader på nerverne og uretmæssig død som følge af tandbehandling.

Forsinket diagnose og manglende behandling

Når en patient anmoder om ekspertviden hos en tandlæge, forventes en korrekt og rettidig diagnose. Tandlæger, der ikke hurtigt diagnosticerer patientens tilstand (er), kan være skyldige i dental fejlbehandling. Malpractice kostume kan også involvere tandlæger, der har diagnosticeret en tilstand, men forsinket behandling. Patienter, der går ind på en tandlæge kontor, bør forvente at blive stillet spørgsmål vedrørende deres historie samt gennemgå test for tilstande som temporomandibulær joint disorder (TMJ) eller oral cancer, hvis symptomer er til stede. Tandlæger skal levere samme patientkvalitet til hver patient og give patienter den samme behandling, som de ville modtage fra en anden tandlæge. Undladelse af at gøre det kan resultere i en fejlbehandling sag.

Informeret samtykke

Ved overvejelse af behandlingsmuligheder skal en tandlæge informere patienter om de involverede risici og eventuelle bivirkninger. Tandlægen skal derefter modtage patientens samtykke, inden han går videre med en behandlingsplan. Tandlægen må ikke give behandling uden for det givne samtykke, ellers kan patienten have grund til en fejlbehandlingstragt. En patient er imidlertid ikke i stand til at sagsøge for fejlbehandling på grund af ineffektivitet eller forventninger, der ikke opfyldes af behandlingsmetoden, da tandlægen ikke kan garantere resultaterne.

Del:
Kommentarer