Effekter af asbest på øjnene

Effekter af asbest på øjnene

Asbest er en gruppe af mineraler, der findes i naturen og bruges som en del af mange bygningskonstruktioner. Som et materiale er det stærkt, varmebestandigt og billigt. Men asbest kan være farligt og har vist sig at forårsage kræft. Asbest kan komme ind i din krop gennem øjnene eller lungerne og primært målrette åndedrætssystemet.

Hvordan asbest kommer i øjnene

Asbesteksponering for øjnene opstår, når asbestholdige materialer forstyrres, og fibrene bliver luftbårne. Asbest kan komme i øjnene under hjemmet ombygning, når bygningsarbejdere renoverer eller raser en bygning. Mennesker, som forvaltere, der arbejder i områder af gamle bygninger, hvor asbest kan være til stede, risikerer at blive udsat for asbest. Den bedste måde at undgå at få asbest i øjnene på er at bære beskyttende sikkerhedsbriller.

Asbestpartikler på overfladen af ​​øjet

Asbest kan irritere dine øjne som enhver fremmedlegeme eller støvpartikel. Fordi asbest er et silicat, hvis det kommer i øjnene, kan det få dem til at blive irriteret. Niveauet af irritation kan være minimal til ekstremt, afhængigt af mængden af ​​asbest, der kommer ind i øjet. Symptomer på asbest i øjet omfatter kløe, brænding, ridser, rødme, følsomhed overfor lys og rive.

Asbestpartikler Embedded in the Eye

Selvom det ikke er almindeligt, kan asbestpartikler trænge igennem og blive indlagt i øjet. Der kan være små eller endda ingen symptomer i starten. Hvis du tror at du har asbest i øjet, skal du skylle øjet med et øjenvand eller rent vand (selvom du ikke føler noget i øjet). Modstå fristelsen til at plukke eller trække noget, der kan være indlejret. I stedet skal du søge hjælp fra en øjenpleje professionel så hurtigt som muligt. Øjne vil normalt helbrede hurtigt, når asbestfibrene fjernes. Din læge kan ordinere en antibiotisk salve for at hjælpe med at helbrede og undgå infektion.

Del:
Kommentarer