Effekten af ​​grapefrugt på blodtryksmedicin

Effekten af ​​grapefrugt på blodtryksmedicin

Grapefrugter er gode kilder til C-vitamin, folat, jern og calcium. De kan være en effektiv tilsætning til en sund kost. Desværre kan de have alvorlige interaktioner med mange lægemidler. Grapefrugt bør ikke indtages i nogen form, når du er på receptpligtig medicin uden at tjekke hos din apotek eller læge.

Blodtryksmedicin

Blodtryksmedicin er designet til at sænke blodtrykket hos personer, hvis tryk er for højt. Narkotika, der bruges til at gennemføre dette mål, er ofte calciumkanalblokkere, såsom Nimotop, Diltiazem og Verapamil. Det behandles også med en betablokkere, såsom Carvedilol. Disse interagerer med grapefrugtjuice.

Betydning

Grapefrugtjuice har længe været kendt for at interagere med medicin. Faktisk kræver US Food and Drug Administration, at alle nye lægemidler, der kan påvirke enzymsystemet, testes for specifikke interaktioner.

Enzym, der bryder ned grapefrugtsaft og medicin

Grapefrugtsaft metaboliseres af et enzym i leveren. Dette enzym er det samme som nedbryder mange medicin. Det kaldes cytochromP-450 3A4 enzymet.

Hvordan grapefrugtsaft interagerer med blodtryksmedicin

Cytochrom P-450 3A4-enzymet får grapefrugtsaft til at bryde ned i nyttige enheder til kroppen. Det gør det samme for medicin som calciumkanalblokkere og betablokkere, der bruges til at behandle blodtryk. Dette får hele systemet til at blive overbelastet, så medicinerne ikke brydes ned. Dette vil få dem til at være ineffektive. I nogle tilfælde, som statinmedicin til kolesterol, kan det være fatalt, da det medfører en farligt høj opbygning af medicin i nyrerne.

Advarsel

Det er vigtigt for alle på blodtryksmedicin eller andre lægemidler at læse advarselsmærket omhyggeligt. Hvis der er en interaktion, er det vigtigt at holde op med at drikke grapefrugtsaft eller spise grapefrugter. Hvis du er usikker eller ønsker mere information, skal du kontakte en apotek eller din læge.

Del:
Kommentarer