Dødsfald med kuldioxid

Dødsfald med kuldioxid

Kuldioxid (CO2) er en lugtfri, farveløs gas, som kan få alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. Kuldioxid produceres, når mennesker og andre dyr ånder ud, og når fossile brændstoffer forbrændes, såsom motorer i biler, der kører eller kuldavbrænding. Da kuldioxid eksisterer naturligt i atmosfæren, tænker folk normalt ikke på det som en dødbringende gas, men det kan være fatalt.

Mild eksponering

Kuldioxid er til stede i naturlig luft i en mængde på ca. 0,035 procent. Når du udsættes for et lavt indhold af carbondioxid, omkring 1,5 procent, vil du begynde at have fysiske og mentale problemer. Men det kan være svært for dig at finde ud af, hvad der foregår. De indledende symptomer omfatter svimmelhed og åndedræt.

Medium eksponering

Når du er i et område med et moderat niveau af carbondioxid, der ligger mellem 5 og 9 procent, vil du føle effekten af ​​gassen relativt hurtigt. Du bliver meget svimmel og begynder at svede. Du vil have hovedpine, og din puls og blodtryk vil stige. Dine mentale evner vil begynde at falde, og du vil føle dig forvirret og desorienteret. Tænkning rationelt er næsten umuligt, og du kan muligvis ikke finde ud af hvad du skal gøre ved, hvad du oplever.

Høj eksponering

Hvis du udsættes for en høj koncentration af carbondioxid, mellem 10 procent og 15 procent, er det potentielt livstruende. Først vil du blive svimmel og derefter opleve kvalme og / eller opkastning. Det bliver svært at høre og svært at se, og din mentale ydeevne vil blive kompromitteret. Det vil ikke vare længe før bevidstløshed sættes i. Hvis du ikke straks fjernes fra eksponeringsområdet, vil der sandsynligvis opstå en langsom og smertefuld død.

Ekstrem eksponering

Hvis du udsættes for et koldioxidniveau, der er 20 procent eller højere, er døden nær forestående. Du vil hurtigt falde ubevidst eller i koma. Konvulsioner vil sandsynligvis forekomme. Døden vil følge, normalt ved kvælning, fordi CO2 forhindrer blod i at transportere ilt i blodbanen. Dette kan ske i løbet af få minutter.

Langsigtet eksponering

Langvarig eksponering for lave niveauer af carbondioxid kan påvirke menneskekroppen. Undersøgelser har vist, at bivirkninger omfatter ubalance i blodet, kredsløbsproblemerne under anstrengelse, skyllet hud, lavere blodtryk, en forøgelse af lungedød, manglende evne til at være opmærksomme og manglende evne til at effektivt bruge ilt. Over tid vil præstationsniveauet falde, og uregelmæssig, vil abnorm opførsel indstilles.

Del:
Kommentarer