Det bedste klima for ledsmerter

Det bedste klima for ledsmerter

Leddgigt er en almindelig sygdom, der rammer over 46 millioner mennesker, eller en ud af fem voksne. De er mange forskellige typer, herunder slidgigt, reumatoid og juvenil arthritis. De vigtigste symptomer er smerte, stivhed i leddene, træthed og hævelse. Sygdommen kan gøre hverdagens smertefulde eller næsten umulige. Selvom arthritis kan styres gennem en række forskellige behandlinger og medikamenter, kan klimaet, hvor leddgiktens lidelse lever, også påvirke sygdommen.

Arthritis Basics

Gigt kan påvirke mange dele af kroppen, herunder indre organer og hud, men det mest almindelige område er leddene. Sygdommen begynder sædvanligvis ved at påvirke mindre led, såsom fingerskørter, håndled og knæ, selv om enhver led i kroppen kan blive påvirket. Reumatoid arthritis er en autoimmun sygdom, hvilket betyder, at immunsystemet begynder at angribe sunde led, hvilket forårsager betændelse. Denne betændelse fører til smerte, hævelse og muligvis permanent ledskader. Andre typer af arthritis omfatter slidgigt, en fælles degenerativ sygdom og den mest almindelige form, juvenil arthritis, som påvirker børn.

Behandling

Arthritis styres for det meste ved brug af medicin som ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, såsom aspirin eller ibuprofen, som hjælper med at kontrollere betændelse og smerte. Andre behandlinger omfatter let til moderat motion og fysioterapi.

Klimaeffekter pĂĄ arthritis

Det sted, hvor en person med gigt lever kan påvirke deres daglige smerte og træthed. Ifølge en undersøgelse foretaget af Johns Hopkins Medicine i Argentina og Florida blev patienter af reumatoid arthritis påvirket af høj fugtighed og højt barometrisk tryk. De med slidgigt blev kun påvirket af høj luftfugtighed. Undersøgelsen konkluderede, at de, der lever i varme, tørre klimaer, havde færre blusser i sygdommen, men selve sygdommen var ikke påvirket af klimaet. En grund til et varmt klima er nyttigt, fordi personen ikke behøver at beskæftige sig med sne og is, hvilket kan gøre det svært at komme rundt. Koldt vejr kan også få leddene til at føle sig mere stive.

En anden fordel ved at leve i et varmt klima er, at det er lettere at forblive aktiv i konsekvent godt vejr. Dette giver mulighed for mere motion, hvilket kan styrke leddene og mindske smerten.

Fordelagtige klima for arthritis

Klima, der er varme og tørre i det meste af året, kan være ideelt for arthritis-syge. Stater i den sydvestlige USA som Arizona eller New Mexico er varme og tørre i det meste af året, og kan hjælpe med at lindre smerter, træthed og hævede led. Andre mennesker med arthritis foretrækker varme klimaer som Florida. Den vigtigste faktor ved at vælge et sted at bo er, om det passer til din livsstil. Ifølge Arthritis Foundation kan stresset fra at flytte væk fra kære til fordel for et andet klima forårsage stress, som faktisk øger smerte og træthed. Når du vælger et nyt klima, er det også vigtigt at bruge meget tid på det nye område i hver sæson, så du ved hvad du kan forvente.

Del:
Kommentarer