Den sikreste statin medicin

Den sikreste statin medicin

Millioner af amerikanere lider af højt kolesteroltal. Denne betingelse sætter dem i fare for hjerte-kar-sygdomme. Ifølge Harvard Medical School's Family Health Guide, "Statins er den sikreste og bedste tolereret af alle kolesterol-sænkende medicin." De seks statinlægemidler, der kontrollerer højt kolesteroltal, er de mest solgte receptpligtige stoffer i USA. Statin-lægemidlet er: atorvastatin (Lipitor), simvastatin (Zocor), lovastatin (Mevacor), fluvastatin (Lescol), rosuvastatin calcium (Crestor) og pravastatin (Pravachol).

Lovastatin og Mevastatin

Lovastatin, som markedsføres som Mevacor, Altocor og Altoprev, er en af ​​de sikreste statiner. Det er ikke syntetisk, ligesom nogle af de andre statiner, snarere er det en naturligt forekommende forbindelse, der er afledt af fermentering. Dens aktive ingrediens findes i rød gær ris og østers champignon. Mevastatin er en anden forbindelse, der forekommer naturligt og findes også i rød gærris. Så det kan også betragtes som blandt de sikreste statinmedicin.

Andre fermenterede statiner

De øvrige statiner, der kommer fra en fermentationskilde og derfor anses for at være mere sikre end syntetiske statiner, omfatter pravastatin, som markedsføres som Pravachol, Selektin og Lipostat. Det er et fermenteret produkt af en bakterie kaldet Nocardia autotrophica. En anden fermenteringsbaseret statin er simvastatin, markedsført som Zocor eller Lipex. Selvom simvastatin er syntetisk afledt, kommer det fra et fermenteringsprodukt af Aspergillus terreus, en mikrofungus (form), der ofte anvendes til industrielle formål.

Statins sikkerhed

Statiner bruges i øjeblikket af omkring 12 millioner mennesker i USA for at sænke deres kolesterol. Og mange flere tager dem også over hele verden. Det medicinske samfund betragter statiner som et sikkert stof, som er blevet godkendt af anerkendte organisationer som American Heart Association, National Heart, Lung and Blood Institute og American College of Cardiology. Bivirkninger kan omfatte stigning i leverenzymer og abnormiteter og muskelforstyrrelser; disse er ret sjældne.

Statiner som livreddere

Statiner har reddet mange liv. Sænkning af kolesterol til acceptable niveauer hjælper millioner af mennesker til at beskytte mod kardiovaskulær sygdom. Statiner har været på markedet i mere end 20 år, og de er rutinemæssigt ordineret af læger til at kontrollere forhøjet kolesteroltal. Forskere ved endnu ikke, hvad virkningerne af statins brug over 20 år kan afsløre. I mellemtiden har de betydelige fordele ved at tage statiner vist sig at opveje langt den lille risiko, der er involveret.

Del:
Kommentarer