Den bedste tid til at tage vitamin D3

Den bedste tid til at tage vitamin D3

D-vitamin kommer i flere former, de to mest populære er D2 (ergocalciferol) og D3 (cholecalciferol). D2 produceres af planter, svampe og hvirvelløse dyr som reaktion på sollys. D3 er skabt af menneskelig og dyr hud som reaktion på sollys, specielt UVB stråler. Vitamin D3's funktion hos mennesker og dyr er hovedsagelig at opretholde passende niveauer af fosfor og calcium i blodet. Nylige undersøgelser viser, at vitamin D3-hjælpemidler til forebyggelse af forskellige autoimmune sygdomme, hypertension og osteoporose. Bortset fra sollys får de fleste vitamin D3 fra naturlige fødevarer eller kosttilskud.

Hvem har brug for vitamin D?

Da mennesker tilbragte mere tid indendørs og indvandrede væk fra ækvator til mere nordlige breddegrader med mindre sollys, begyndte det øgede behov for supplerende vitamin D3. Vitaminet findes som et tilsætningsstof i de fleste kommercielle mælkevarer, fisk, æg, grønne grøntsager og torskeleverolie. Folk, der er ældre eller overvægtige, ammende spædbørn, såvel som dem med begrænset udsættelse for solen, anbefales at øge deres forbrug af D3-vitamin.

Hvor meget har du brug for?

National Osteoporosis Foundation og National Academy of Sciences Institute of Medicine adskiller sig i de øvre grænser for D-vitaminindtag for normale, sunde mennesker. National Osteoporosis Foundation fastslår, at voksne (ingen lavere alder specificeret) under 50 år har brug for 400 til 800iu vitamin D og voksne over 50 skal 800 til 1.000iu dagligt.

Andre udtalelser

National Academy of Sciences Institute of Medicine konstaterer, at spædbørn i tolv måneder skal tage 1.000iu om dagen; 2.000iu anbefales til børn og voksne; og voksne på 50 år og derover skal tage 1.000iu. Specifik dosering bør kun anbefales af en personlig læge eller sundhedspersonale, da en persons medicinske tilstand, daglig udsættelse for sollys og andre sundhedsmæssige komplikationer kan variere den anbefalede dosis.

Sol, mad og kosttilskud

En 2000 undersøgelse fra Journal of the American Medical Association fandt ud af, at ordentlige portioner af frugt, grøntsager og alkalisk dannende fødevarer taget i løbet af dagen kan føre til bedre absorption end kosttilskud. Kosttilskud absorberer ikke godt i et surt miljø (fødevarer som læskedrikke, kaffe, kød og æg). Hvis man tager kosttilskud som Citracal, anbefales det at tage det på en tom mave (helst sengetid). Visse lægemidler blokerer absorption af vitamin D3, såsom barbiturater, mange kolesterolsænkende lægemidler og cortison. En læge bør konsulteres, hvordan man balancerer både vitamin D3 og en af ​​disse. Undersøgelser, der blev citeret i maj 1999 American Journal of Clinical Nutrition, viste, at fuld kropseksponering for sollys i mindre end en time kunne give mere end det anbefalede daglige tillæg. Generelt anbefales det ikke at udsætte sig for solen uden solcreme i længere perioder, og især i de varmeste tider af dagen (generelt kl. 11.00 til 14.00).

"Den bedste tid" er relativ

I sammenfatning, hvis man bruger lidt tid udenfor og spiser måltider på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, herunder varer som beriget mælk, fisk, æg, grønne grøntsager og torskeleverolie, bør de få nok D3-vitamin absorberet korrekt. Det er altid bedst at rådføre sig med en læge for at bestemme dine nøjagtige behov.

Del:
Kommentarer