Den bedste tid til at tage kolesterolmedicin

Den bedste tid til at tage kolesterolmedicin

Er det muligt, er der en signifikant forskel i effektiviteten af ​​at tage statiner, en klasse af lægemidler, der bruges til at nedsætte produktionen af ​​cholesterol i leveren på et bestemt tidspunkt på dagen? Ifølge forskellige medicinske og forskningswebsteder, herunder bio-medicine.org, medicinenet og andre, betyder det noget.

Natdosering

Det anbefales nu generelt, at kolesterolmedicin tages i sengetid i stedet for først i morgen. Lægemidler som Zocor, Simlup, Lipitor og Simvacor (alle handelsnavne til simvastatin eller atorvastatin) er begyndt at inkludere denne doseringsanbefaling på deres etiketter.

Begrundelsen bag anbefalingerne ligger i forskning udført i England, ifølge Bio-Medicine hjemmeside. Forskere undersøgte 83 patienter, der tog simvastatin til forskellige tilstande, herunder hjertesygdom, slagtilfælde og perifer vaskulær sygdom. Patienterne tog alle deres medicin om natten, men undersøgelser viste, at da nogle af patienterne skiftede deres dosering om morgenen, steg deres LDL (dårligt kolesterol) betydeligt.

Hvorfor det virker bedre om natten

Ifølge kardiovaskulær uddannelse hjemmeside CVspectrum.org, har undersøgelser foreslået årsagen til, at natten dosering fungerer bedst ved at sænke LDL niveauer, er at det meste kolesterol syntetiseres om natten, mens vi ikke spiser. Nogle undersøgelser eksisterer dog, der siger, at stofferne fungerer lige så godt, uanset hvilken tid på dagen de gives. De fleste producenter synes imidlertid at være enige om, at at tage medicin lige før sengen er bedst for optimale resultater.

Forholdsregler

Ligegyldigt når du tager kolesterol medicin (statiner), bør du være opmærksom på mulige bivirkninger. Mayo Clinic siger, at bivirkninger er normalt milde, men nogle gange føler nogle mennesker ikke, at fordelene ved medicinen er effektive. De listede mulige bivirkninger er muskelsmerter, leverskader, fordøjelsesproblemer, udslæt og rødme. Se en læge, hvis nogen af ​​disse forekommer.

Del:
Kommentarer