Den bedste smertelindring for diverticulitis

Den bedste smertelindring for diverticulitis

Diverticulitis er en tilstand præget af betændelse eller rive af unormale lommer i marmor i fordøjelseskanalen. Disse lommer kaldes diverticula-udvikle sig med alderen og er oftest fundet i tyktarmen eller tyktarmen. Mild eller alvorlig mavesmerter er et fremherskende symptom på diverticulitis, og den bedste måde at lindre denne smerte varierer afhængigt af tilstandens sværhedsgrad.

ForstĂĄelse af diverticulitis smerte

Ifølge Mayo Clinic er tilstedeværelsen af ​​diverticulitis almindeligvis annonceret af pludselige, alvorlige smerter i nedre venstre abdomen. I nogle tilfælde begynder smerten mere gradvist og opbygges i flere dage, eller det svinger i intensitet. Hvis du lider af diverticulitis, kan dine symptomer også omfatte feber, kvalme, opkastning, betydelige ændringer i tarmvaner og ømhed at røre i underlivet. Derudover oplever nogle personer opblødning og rektal blødning. Se din læge for en ordentlig diagnose.

Hjemmepleje

Betændelsen af ​​diverticulitis er typisk forbundet med en underliggende infektion. Hvis din betændelsesrelaterede smerte er mild eller moderat, kan du muligvis behandle dine symptomer derhjemme. Hoveddelen af ​​en hjemmepleje rutine involverer sengeluft kombineret med midlertidig brug af en flydende kost beregnet til at give enhver aktiv infektionstid til at helbrede. Hvis din smerte letter, efter en periode på tre dage eller så, kan du begynde at introducere højtfibre fødevarer som grøntsager, frugt og fuldkorn. I løbet af denne tid kan din læge også ordinere antibiotika for at dræbe eventuelle bakterielle infektionskilder. Hvis dine symptomer er mere alvorlige, kan du blive behandlet med over-the-counter eller receptpligtige smertestillende lægemidler. Nogle medicin kan dog udløse forstoppelse og forværring af symptomer, så din læge må måske eksperimentere lidt for at finde en passende løsning.

indlæggelse

I nogle tilfælde er indledningen af ​​diverticulitis særligt akut, hvilket fører til potentiel udvikling af peritonitis eller tarmobstruktion. Hvis dette er sandt for dig, kan din læge bestille hospitalisering og et kursus af intravenøse antibiotika. Når den akutte fase er gået, vil du sandsynligvis blive placeret på en fiber med højt fiberindhold, der også kan omfatte kosttilskud som psyllium for at forbedre den samlede tarmfunktion.

Kirurgi

I visse tilfælde opnås bedst mulig diverticulitis smertelindring gennem kirurgisk indgreb. Dette kan være tilfældet, hvis din divertikulitis gentager hyppigt eller ledsages af en abscess, perforering af tyktarm eller fistel (en unormal strukturel forbindelse i tyktarmen eller med nærliggende organer).

Hvis en abscess er til stede, kan den drænes gennem et kateter, der er placeret ved hjælp af en computertomografisk (CT) scan eller ultralydprocedure. Din kirurg kan også bruge en procedure, der kaldes tarmresektion, for at fjerne den beskadigede del af din tyktarm og genmontere de resterende sektioner eller genmontere tyktarmen i endetarmen. Denne teknik kan udføres som en traditionel åben kirurgi, eller gennem en mindre invasiv metode kaldet laparoskopi. Hvis inflammationen i kolon er alvorlig, kan din tarmresektion kombineres med midlertidig eller permanent brug af en kolostomipose, som samler fæces uden for kroppen.

Del:
Kommentarer