Den bedste måde at få knæ på igen efter en knæudskiftning

Den bedste måde at få knæ på igen efter en knæudskiftning

Gendannelse fra en knæskifteoperation begynder, mens du stadig er på hospitalet. Fysioterapi starter processen med at få dit knæ bøjning igen og fungerer korrekt. De fysiske øvelser, som terapeuterne lærer dig på hospitalet, bliver daglig aktivitet for dig, indtil du kan gå normalt igen.

gåture

Medicinsk personale vil opfordre dig til at gå næsten umiddelbart efter din operation. Din fysioterapeut eller sygeplejerske vil hjælpe dig med at lægge så meget vægt som muligt på knæet. Sæt kun behageligt pres på knæet, mens du stadig går ud af proceduren.

Walking kan kræve krykker eller en walker i flere uger efter proceduren. Disse enheder giver dig mulighed for at tage noget af vægten ud af dit knæ, mens det stadig er ved at genvinde.

Walking hjælper med at få dit knæ bøjning ordentligt og acceptere mere og mere af din vægt som du genopretter.

Område bevægelsesøvelser

Område bevægelsesøvelser kan begynde på dagen for din operation eller dagen efter. Disse øvelser består i at bøje og rette knæet, mens du stadig er i dit sygehusseng. Din fysioterapeut vil også hjælpe dig med at bøje knæet, mens du sidder på enden af ​​dit hospital-seng - en anden motion-motion.

De øvelser du gør efter din knæskifteoperation vil hjælpe dig med at genoprette. Brug øvelser, der øger styrken af ​​quadriceps og hamstring muskler til at støtte knæet. Disse muskler udgør en integreret del af det nye knæs fulde funktion.

En University of Delaware undersøgelse konkluderede, at styrketræning øvelser spiller en vigtig rolle i knæets opsving og at behandle knæet delikat kan faktisk hæmme en fuld opsving. Begynd dine træningsøvelser omkring tre eller fire uger efter knæudskiftningen.

Begrænsninger

Styrketræning kan føre til en fuldstændig opsving af dit knæ. Du kan gå i et par timer ad gangen, men du kan have en vanskelig tid med at jogge eller løbe. Engagere i øvelser, der lindrer noget af trykket på knæet, såsom svømning og vandøvelser, mens du genvinder en knæudskiftning.

Ikke engagere dig i meget intensiv sport og nogle kontaktsporter efter din knæskifteoperation. Sport som basketball, tennis og tackle fodbold kan beskadige det nye knæ. Diskuter dine begrænsninger med din læge for at undgå yderligere skade på dit knæ. Arbejd med fysioterapeuten for at styrke musklerne i dine ben for at støtte din knæskifte.

Del:
Kommentarer